Trabzonspor-Fenerbahçe'nin Maçına Doğru

Spor Toto Süper Final’in 5. haftasında şike sürecinde sürekli karşı karşıya gelen Trabzonspor ile Fenerbahçe, Avni Aker Stadı’nda karşılaşacak.

Gelecek sezon Avrupa’ya gitmek için ligi 3. sırada tamamlamak isteyen Trabzonspor, Fenerbahçe’yi yenerek şampiyonluk mücadelesi veren rakibine de ağır darbe indirmeyi hedefliyor.

Ayrıca, rakibiyle bu sezon yaptığı maçlarda hiç galip gelemeyen bordo-mavililer, sahasındaki maçı kazarak taraftarını ikinci bir mutluluk yaşatmak istiyor. Şike sürecinde iki camia arasında yaşanan gelişmelerden dolayı oldukça gergin bir atmosferde oynanacak maça Trabzonspor, cephesi ayrı bir önem veriyor. Karşılaşmayı onur mücadelesi olarak gören bordo-mavili camia, ezeli rakibini yenerek tartışmalarla ilgili en güzel cevabı sahada vermek istiyor. Zorlu müsabaka öncesi Trabzonspor’da önemli bir eksik bulunmuyor.

Teknik direktör Şenol Güneş’in, Galatasaray deplasmanında oldukça iyi bir performans sergileyen kadroyu bozması beklenmiyor. Güneş’in, o maçta sakatlanan Mustafa Yumlu’nun yerine oyuna giren ve uzun bir sakatlık döneminin ardından çıktığı ilk maçta iyi bir performans sergileyen Glowacki’yi ilk 11’de sahaya sürmesi bekleniyor. Bordo-mavili ekipte sakatlığı nedeniyle Galatasaray maçında forma giyemeyen Halil Altıntop ve Volkan'ın durumu ise belirsizliğini koruyor. Bu futbolcuların durumun maçtan önce netlik kazanacağı bildirildi.

TARAFTARLAR YÜRÜYECEK

Trabzonsporlu taraftar, Fenerbahçe maçından önce şike davası sürecinde yaşanan gelişmeleri ve Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) bordo-mavili kulübü PFDK'ya sevk etmesini protesto için yürüyüş yapacak. Saat 14.00’de Meydan Parkı’nda toplanacak olan bordo-mavili taraftarlar, Avni Aker Stadı’na kadar yürüyecek. ''İsyan sokakta insaf arıyor'' sloganıyla yapılacak yürüyüşte, bordo-mavili taraftarlar ayrıca siyah bayraklar taşıyacak.

Trabzonspor taraftarı ayrıca, müsabakanın 34. dakikasında da “temiz futbol” için yine sahaya atletlerini atacak. TFF yönetiminin Futbol Disiplin Talimatı’nın 58. maddesinde yaptığı değişikliği protesto için de maçın 58. dakikasında siyah balonlar uçuracak. MUHTEMEL 11 Hüseyin Avni Aker Stadı’nda saat 19.00’da başlayacak müsabakayı Mustafa Kamil Abitoğlu yönetecek. Abitoğlu'nun yardımcılıklarını Mehmet Can Hanoğlu ve Asım Yusuf Öz yapacak. Maçın 4. hakemi olarak ise Özgür Yankaya. Trabzonspor’un maça şu muhtemel 11’le çıkması bekleniyor: "Tolga, Celustka, Giray, Glowacki, Cech, Serkan, Zokora, Colman, Olcan, Alanzinho ve Burak."