Orduspor’un Sahaları Yenilenecek

Ordu 19 Eylül Stadı ve Durugöl Tesisleri’nde bulunan sahalar Dünyaca ünlü Saha Uzmanı Benito Mateo danışmanlığı ile yenilenecek.

Dünyanın önemli futbol takımları Valencia, İnter, Malaga, Aris, Mallorca takımlarının sahalarının yapımını gerçekleştiren Benito Mateo, Orduspor’un sahalarının tamamını yenileyeceklerini ve yıllarca kullanılacak hale getirileceğini söyledi.

Saha Uzmanı Benito Mateo, “Orduspor’un sahalarında yenileyeceğiz. Sahalarda en önemli sorun drenaj. Bakım ile ilgili de yanlış teknikler uygulanmış. Eksik makineler var. Bunların hepsini gidererek dünyada sayılı sahalardan birini Orduspor’a kazandıracağız” dedi.

Benito Mateo, sahalarda çalışan personelin de yetiştirileceğini söyleyerek, “Bakım çok önemli. Bakım gerçekleştiren personelleri eğitiyorum. Saha ne kadar iyi olursa sakatlıklar azalır, futbolcunun verimi de artar. Antrenman sahası bir futbol takımı için çok önemli” diye konuştu.

Orduspor Kulüp Başkanı Nedim Türkmen ise, “Teknik direktörümüz Hector Cuper’in isteği doğrultusunda sahaları Orduspor’a yakışır bir hale getiriyoruz. Dünyaca ünlü saha uzmanı Benito Mateo’yu getirerek personelimizi yetiştirip, sahaları yenileyeceğiz” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA