'Kadın Taraftarlar Da Erkekler Gibi Çılgınlık Yapmaya Başladı'

AK Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun, sporda şiddeti önlemek için kanun çıkardıklarını, bu da yetmeyince erkekleri maçlardan men edip onun yerine kadın ve çocukları sokmaya başladıklarını hatırlatarak, "Şimdi kadın ve çocukları stadyumlara alıyoruz.

Ancak korkarım onlar da yarın saç saça baş başa girerler. Maça giden kadınları yol kenarlarında gördüm. İnanın erkeklerin yapabileceği ne kadar çılgınlık varsa hepsini onlar da yapmaya başlamış" dedi.

Yalova Valiliği tarafından düzenlenen "kadına şiddet" konulu konferans Halk Eğitim Merkezi konferans salonunda gerçekleştirildi.

Çok sayıda kadının ilgiyle izlediği konferansta Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hilmi Uzun, toplumda en çok şiddete uğrayan kesimin kadınlar olduğunu söyledi.

Kadına şiddetin önüne geçilmesinde devlet politikaları kadar toplumsal şuurun da önemine işaret eden Uzun, "Kadına şiddete toplum olarak karşı çıkmalıyız" dedi.

Yalova Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Emniyet Amiri Türker Yimsek ise, emniyet teşkilatı olarak şiddete uğrayan kadınlara ne gibi hizmetler verdikleri yönünde bir sunum yaptı. AK Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun da, hükümetin kadına şiddetle mücadele yönünde önemli adımlar attığını dile getirdiği konuşmasında, "TBMM'de iktidarımız döneminde kadınla ilgili önemli adımlar atılmıştır. Kadına pozitif ayrımcılık yapıldı. Bu bile başlı başına bir gelişmedir. Ardı ardına kanuni düzenlemeler yaptık. Bugün Avrupa'nın ilerisinde bir noktaya geldik. Bu ülkeyi başka türlü tarif edenler artık buna muaffak olamayacaklar. Çünkü kadınına değer verme ve gerekli kanuni düzenlemeleri yapmaanlamında Avrupa'nın çok üzerindeyiz" dedi.

"KADINLARIN STADYUM ÇIKIŞI SAÇ SAÇA KAVGA ETMELERİNDEN KORKARIM"

Şiddetin kanunlarla önlenmesinin çok da mümkün olmadığının, bunun toplumsal şuur meselesi olduğunun altını çizen Coşkun, sporda şiddet yasasını örnek verdi. Bugün toplumsal bir travma yaşandığını söyleyen Coşkun, "Şiddetin her türlüsüne karşı olmalıyız. Ama bu sadece kanunla önlenemiyor maalesef. Bu konuda yasa çıkalı 2 ay oldu. Kadına şiddet halen devam ediyor. Biz sporda şiddet yasasını çıkardık. Ama şimdi çareyi erkekleri stadyumlara almamakta arıyoruz. Ciddi bir toplumsal travma geçiriyoruz. Kadın veçocukları stadyumlara alıyoruz. Korkarım onlar da yarın saç saça baş başa girerler. Ben evvel ki gün İstanbul'dan dönüyorum. Maça giden kadınları yol kenarlarında gördüm. İnanın erkeklerin yapabileceği ne kadar çılgınlık varsa hepsini onlar da yapmaya başlamış" şeklinde konuştu.

Kadın Statüsü Genel Müdürlüğü görevi yaptığı dönemde kadına şiddetle mücadele anlamında önemli kararlara imza atan ve halen Türkiye'nin tek kadın valisi olan Yalova Valisi Esengül Civelek ise, konuşmasında kadına şiddetin dünyanın her yerinde insan hakları ihlali olarak kabul edildiğini dile getirdi. Kadına şiddetin önüne geçilmesine yönelik çıkartılan kanunlardan da bahseden Civelek, "Kadına şiddet dünyanın her yerinde yaşanan ve insan hakları ihlali olarak kabul edilen bir sorun. Şiddetin tipi ve şekliülkeden ülkeye değişiklik gösterse de kadın, çocuk ve toplum üzerinde ağır etkiler bırakmaktadır. Şiddet kadını kendine güvensiz yaparken toplumda da başarısız hale getirmektedir. Kadının kimlik sorunu yaşamasına sebep olmaktadır. Şiddete bir kez dahi olsa şahit olan çocuklarda psikolojik olarak hayatları boyunca problem yaşıyorlar. Erkek çocukları ileride şiddet uygulamaya meyilli hale gelirken, kız çocukları ise öğrenilmiş bir çaresizlik olarak şiddeti kabulleniyor. Günümüzde kadına yönelik şiddetinönlenmesi bir devlet politikasıdır. Kadına şiddetin önüne geçilmesi ve toplumsal bilincin oluşturulması adına çalışmalar yapılmaktadır. Bugün geldiğimiz noktada kadına yönelik şiddetle mücadele için hukuki zemin oluşturulmuştur. Çıkartılan 6284 sayılı kanun bu anlamda çok önemlidir. Ancak yine de kadına şiddetin önlenmesi için sadece kanunların çıkartılması yeterli değildir. Çıkartılan o kanunların ciddiyetle ve titizlikle uygulanması da çok önemlidir. Yalova'da geçtiğimiz ay itibarı ile şiddet mağdurukadınlarımıza yönelik hizmet sunmak üzere ilimizde kadın konuk evimizin açılışını gerçekleştirdik" dedi.

Kaynak: İHA