23. Uluslararası Doğu Akdeniz Yat Rallisi Devam Ediyor

Bu yıl 23. kez düzenlenen ve Yachting World Internationa(EMYR)l tarafından Akdeniz'in en büyük yatçılık olayı olarak gösterilen Uluslararası Doğu Akdeniz Yat Rallisi devam ediyor.

Türkiye ve Doğu Akdeniz kıyılarının tanıtımını yapmak amacıyla Türkiye marinalarınca ortaklaşa düzenlenen yat rallisine katılan yatlar Kuşadası’na geldi. Bu yıl 40. yılını kutlayan Türkiye'nin ilk marinası Setur Kuşadası Marina'dan güneye hareket edecek toplamda 14 ayrı ülkenin bayrağını taşıyan 44 teknelik EMYR Ralli filosu 3 kıtada 5 ayrı ülkenin 23 limanına uğrayarak Unesco Dünya Kültür Mirası varlıklarından 12'sini ziyaret edecek. Kuşadalı yatçıların kurduğu Efes Yat Kulübü ile İstanbul Yelken Kulübü'nce 1969'dan itibaren İstanbul - Kuşadası arasında düzenlenmeye başlayan Türkiye'nin ilk açıkdeniz yat yarışları ve ardından 1972 yılında Ege Yat Rallisi adı altında düzenlenen Türk-Yunan dostluk yarışı ve bu yıl 6.sı Kuşadası'ndan start alacak olan Setur Marinaları'nın düzenlediği Ege Yat Rallisi ile yelkenliler 40 yıldır Kuşadası Marina'ya uğruyor.

1990 yılından bu yana farklı milletlerden yatların katılımıyla gerçekleştirilen Doğu Akdeniz Yat Rallisi (EMYR) katılımcıları 23. kez gerçekleştirilen rallinin üç gün sürecek olan Kuşadası etabında, Setur Kuşadası Marina tarafından düzenlenen "Yaza Merhaba" Kokteylinde ağırlandı. Setur Kalamış Marina'dan start alan Ralli, Kuşadası Marina'ya uğrayarak Türkiye'nin Ege kıyıları boyunca devam edip, Kıbrıs ve israil üzerinden Mısır'da sona eriyor. Marinanın modernizasyonu kapsamında geçtiğimiz yıl tamamlanan yeni yüzer iskeleye bağlanan ralli yatları marina personelince çiçekler ve Aydın bölgesinin zeytini, zeytinyağı, inciri ve şarabı gibi yerel ürünlerinden oluşan birer hediye sepetiyle karşılandı. İlk gün Efes Antik Kenti, Selçuk Müzesi, Artemis Tapınağı, Meryemana Kilisesi, St.John ve Ayasuluk Kalesi ile Şirince köyünü kapsayan tarihi EFES gezisine katılan yatçılar daha sonra Setur Kuşadası Marina'nın düzenlemiş oldıüğu "Yaza Merhaba" partisinde eğlendiler.

Setur Marina Müdürü Çağlar Altuntaş, Doğu Akdeniz Yat Rallisinin tarihçesi ve Setur Kuşadası Marina'nın 5 altın çıpalı bir tesise dönüşüm sürecine ilişkin yatırımla ilgili bilgiler verdi. Kokteylde ise Ralliye katılan yatların lideri Mashona teknesi sahibi David Gerard'a ve sponsor firmalara plaketler verildi.

Kaynak: İHA