Yaşar Uslu Kırşehirspor'a Talip Oldu

Kırşehirspor’un kayyuma kalmasının ardından görev almak isteyen fakat kongreden geçemeyen Kırşehirli İşadamı Yaşar Uslu, “Kırşehirspor’a talibim ve memleketime hizmet etmek istiyorum” diyerek hedeflerini açıkladı.

Uzun yıllardır işadamı olarak Türkiye’nin birçok yerinde faaliyet gösteren Yaşar Uslu, futbol kulüplerinde de uzun süre tecrübe kazandığını belirterek, “Birikimlerimi ve tecrübelerimi memleketim Kırşehir için kullanmak istiyorum. Kırşehirspor’un durumu malum. Bölgesel Amatör Lige kadar düştü. Ben 3 senede durumu değiştirmek ve Kırşehirspor Kulübünü hak ettiği yere taşımak için elimden geleni yapacağım” dedi.

Yapılacakları sıralayan Uslu ilk olarak, milli eğitim müdürlüğü destekli okul turnuvaları düzenlemeği hedeflediğini kaydederek, “Ardından her amatör takım mini minik ve minik olma üzere ligler oluşturma istiyoruz. Olmazlarsa olmazlardan bir tanesi mutlaka izleme komitesi oluşturulmaktır. Takıma getirilen hocanın ve teknik heyetin, transfer yapmaması gerekiyor ve transferden sorumlu, izleme komitesi ve başkanın sorumlu olması gerektiğini düşünüyorum “şeklinde konuştu.

Mutlaka her sezon, alt yapının en az 15 profesyonel çıkarması gerektiği dile getiren yaşar Uslu, “Bunların yanı sıra Kırşehir’deki sertifikalı hocaları kahve köşelerinden alıp, onlardan rica ederek, alt yapıdan yetiştirilmek üzere birçok cevherler yetiştirmelerini sağlamağı planlıyorum. Ve en büyük adımlardan biri olacağını düşünüyorum. Sporun, sevgi, dostluk, barış ve kardeşlik olduğunu minicik çocuklara, yapacağımız, getireceğimiz değişikliklerle ve birliktelikle öğretmemiz gerekiyor. Kendi şehrimizin, yetenekli hocaları başka şehirlerde hocalık yaparak, başarıdan başarıya koşarken, biz başka şehirlerden hoca getirerek, ne yazık ki Kırşehirspor’u amatör lige düşürdük. Buda bizim ekonomide sıkıntılı olan kulübümüze daha da zarar vermektedir” dedi.

Türkiye’de 12 ile 15 yaş arası yetenekli çocukları kulübe getirilmesi gerektiğini söyleyen Uslu, “Kırşehirspor, Kırşehir esnafına yük değil adeta şehre her müsabaka'ya gelen taraftarlardan para kazanmalarını sağlayarak, spordan nefret eden değil, aksine seven olmalarını sağlamak lazım olduğun düşüncesindeyim” dedi.

Futbolun bacasız endüstriyel fabrika olduğunu hatırlatan ve kısa bir zaman içerisinde şehir halkına yansıtmak lazım olduğunu savunan Uslu, “Türkiye’de tek örnek aldığım spor kulübü başkanı İlhan Cavcav’dır” dedi.

Kaynak: İHA