Trabzonspor-Fenerbahçe Maçı Öncesi Alınacak Tedbirler Konuşuldu

Spor Toto Süper Final Şampiyonluk Grubu’nda hafta sonunda Trabzon Hüseyin Avni Aker Stadı’nda oynanacak olan Trabzonspor-Fenerbahçe maçıyla ilgili İl Spor Güvenlik Kurulu Toplantısı yapıldı.

Trabzon Vali Yardımcısı Aziz Mercan’ın başkanlığında İl Emniyet Müdürü Ertan Yavaş , Trabzonspor Asbaşkanı Nevzat Şakar ve Trabzonspor Yönetim Kurulu üyesi Coşkun Çebi’nin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda maçla ilgili alınacak tedbirler konuşuldu .

Vali Yardımcısı Aziz Mercan , Trabzon’a ve Trabzonspor’a yakışır bir futbol müsabakası olması için her türlü tedbiri aldıklarını ifade ederek “Trabzonspor taraftarlarından kentimize ve takımımıza hiçbir zarar gelmemesi için duyarlı olmalarını istiyorum . Hiçbir tepki olmasın demiyoruz ama tepki daha modern bir şekilde ortaya konulması gerekir . Seyircilerimiz kişisel özgürlükler çerçevesinde başkasına zarar vermeden kendisini ifade etmesini ve takımını sonuna kadar desteklemesi gerekiyor” dedi .

Müsabaka öncesi yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren İl Emniyet Müdürü Ertan Yavaş ise her türlü güvenlik tedbirini aldıklarını ve herhangi bir olayın meydana geleceğini düşünmediğini ifade ederek , ‘Trabzonspor taraftarı takımına ve şehrine zarar verecek her türlü eylemden sakınacağını ümit ediyorum” şeklinde konuştu .

Trabzonspor Asbaşkanı Nevzat Şakar ise hiçbir olumsuz olayın yaşanmaması için ellerinden gelen gayreti göstereceklerini kaydederek “Çünkü meydana gelecek en küçük bir olumsuzlukta bütün fatura takımımıza kesilmekte ve bundan çok büyük zararlar görmekteyiz . O nedenle seyircimizin sağduyulu olmasını istiyorum . Taraftarımız takımımıza maç boyunca sahaya yabancı madde atmadan devamlı destek olmalı ve sabır göstermeli” diye konuştu .

Toplantıda sahada satılan su şişelerinin açılarak satılması ve tribünlere meşale sokulmaması gibi tedbirlerin uygulanması da karara bağlandı .

Kaynak: İHA