Şanlıurfa Engelliler Basketbol Takımı'na, Gelecek Sezon İçin İl Özel İdaresi Sponsor Oldu

Maddi sıkıntılar nedeniyle Türkiye Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Ligi'ne veda eden Şanlıurfa Engelliler Basketbol Takımı'na, gelecek sezon için İl Özel İdaresi sponsor oldu.

Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Halil Etyemez, kulüp başkanı Veysi Fırat ve beraberindeki sporcuları valilikte kabul etti.

Bir süre görüştüğü sporculardan takımın son durumuna ilişkin bilgi alan ve daha sonra bir konuşma yapan Vali Güvenç, Şanlıurfa ekibinin maddi sıkıntılar nedeniyle ligden düştüğünü anımsattı.

Takıma sahip çıkacaklarını ifade eden Güvenç, şunları kaydetti:

''Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Faruk Çelik'in talimatıyla İl Genel Meclisi'nden bir karar çıkartarak, takımın bundan sonra ligde 'Özel İdare Spor Kulübü' olarak mücadele etmesine karar verdik. Önümüzdeki yıl bu takımın ana sponsoru Şanlıurfa İl Özel İdaresi olacaktır. Şimdi de 50 bin lira gibi bir desteği İl Özel İdaresi'nin bütçesinden sporcularımıza tahsis ettik. Böylece sporcular birikmiş maaşlarını aldı. İnşallah seneye daha başarılı sonuçlara imza atarız.''

Halil Etyemez ise engelli sporcuları şu ana kadar göstermiş oldukları başarıdan dolayı kutlayarak, sporcuların engelli halde mücadele etmesinin pozitif bir davranış modeli olarak toplumun her kesimine örnek olması gerektiğini söyledi.

Veysi Fırat da yapılan yardımlara teşekkür ederek, gelecek sezon iyi bir mücadeleyle tekrar Süper Lig'e çıkmak istediklerini dile getirdi .

Kaynak: AA