Ramazan Şahin Olimpiyat Vizesi Aldı

Finlandiya'da düzenlenen ve güreşte 2012 Londra Olimpiyat Oyunları'na yönelik son kotaların verildiği müsabakalarda serbest stil 66 kiloda mücadele eden milli güreşçi Ramazan Şahin, sıkletinde finale yükselerek vize aldı.

Başkent Helsinki'de bugün başlayan müsabakalarda mindere çıkan Avrupa, dünya ve olimpiyat şampiyonu Şahin, ilk turda Güney Afrikalı rakibini yendi. Daha sonra sırasıyla Çinli ve Yunan rakiplerini mağlup eden Ramazan Şahin sıkletinde finale yükselirken, bu başarısıyla birlikte olimpiyatlar için kota almayı da başardı.

Serbest stil 74 kiloda mindere çıkan Batuhan Demirçin ise rakiplerini yenerek grup finaline yükseldi. Demirçin, kazanması durumunda Londra vizesi alacağı maçta Hintli rakibine elenerek bu fırsatı tepti

Serbest stil 60 kiloda güreşen Selahattin Kılıçsallayan da ilk turda Özbek güreşçiye yenilerek elendi. Bu sonuçlarla, serbest stilde olimpiyat oyunları elemeleri sona ermiş oldu. Türkiye, serbest stilde 7 sıkletin 5'nde kota almayı başardı.

Elemelerde yarın grekoromen stil 66 kiloda Atakan Yüksel, son kotayı alabilmek için mindere çıkacak. Türkiye, grekoromen stilde şu ana kadar 7 kotanın 6'sını almayı başarmış durumda .

Kaynak: İHA