Galatasaray'da 8 Yıl Sonra Bir İlk

Sarı-kırmızılı takım, Aralık 2003'ten sonra ilk kez PFDK'nın kararı nedeniyle teknik direktöründen yoksun maça çıkabilir.

Galatasaray, hafta sonu Beşiktaş ile yapacağı maç öncesi Profesyonel Futbol Disiplin Kurulundan (PFDK) gelen haberle sarsıldı. Tedbirli olarak PFDK'ya sevkedilen teknik direktör Fatih Terim, Pazar gününe kadar yeni bir karar alınmaması halinde, derbide yedek kulübesinde olmayacak.

Türk Telekom Arena'da tribüne çıkması muhtemel tecrübeli çalıştırıcı, 8 yıl aradan sonra sarı-kırmızılı takımın başında bir maçta yer almama tehlikesiyle karşı karşıya.

28 Kasım 2003 tarihinde, sarı-kırmızılı takımın Malatyaspor ile sahasında 2-2 berabere kaldığı maçta hakemlere karşı kaba ve müstehzi söz söylediği gerekçesiyle Fatih Terim, 15 gün hak mahrumiyeti cezası almıştı.

2003-2004 sezonunda 6 Aralık'ta deplasmanda İstanbulspor (3-1) ve 14 Aralık'ta Atatürk Olimpiyat Stadı'nda Trabzonspor (2-1) karşısına Terim'siz çıkan Cimbom, 2 mücadeleden de mağlubiyetle ayrılmıştı.

Aynı sezon sarı-kırmızılı takımın ligin ilk yarısının son haftasında Elazığ'da oynadığı karşılaşmanın sonunda yaşanan olaylardan dolayı 1 ay hak mahrumiyeti cezasına çarptırılan, Tahkim Kurulu tarafından cezası 23 güne indirilen Terim, devre arası tatili sebebiyle takımını yalnız bırakmamıştı.

Son Ceza Terim'e
Galatasaray teknik direktörleri arasında son olarak hak mahrumiyeti cezası alan isim Fatih Terim oldu. Tecrübeli çalıştırıcının ardından görev yapan teknik adamlardan Eric Gerets, Karl Heinz Feldkamp ve Michael Skibbe ise PFDK'dan ihtar cezası aldılar.