Avrupa Tekvando Şampiyonası

İngiltere'nin Manchester kentinde düzenlenen Avrupa Tekvando Şampiyonası'nda Rukiye Yıldırım, bronz madalya kazandı.

Bahri Tanrıkulu, şampiyonaya çeyrek finalde veda etti.

Regional Arena'da yapılan ve 6 Mayıs Pazar günü sona erecek olan şampiyonada, 39 ülkeden 335 sporcu mücadele ediyor. Sabah seansında tatamiye çıkan Rukiye Yıldırım, kadınlar 46 kilodaki ilk maçında Fransız Sondess Ben Tahar'ı sayı vermeden 8-0 yenerek yarı finale yükseldi

2010 yılında Gençler ve Büyükler Avrupa Şampiyonu, geçen yıl da Dünya üçüncüsü olmayı başaran Yıldırım, Yunan Ionna Koutsou ile finale yükselebilme mücadelesi verdi. Mücadelede 4-4'lük eşitliği bozamayan sporcular, altın vuruşta da skoru lehine değiştiremedi. Hakem kararıyla yarı finalde şampiyonaya veda eden milli sporcu, bronz madalya kazandı.

BAHRİ'DEN ERKEN VEDA 2004

Atina Olimpiyatları'nda gümüş madalya kazanan ve 3 kez Dünya Şampiyonluğu yaşayan Bahri Tanrıkulu, ilk maçında Azeri tekvandocu Aydın Bahmalov karşısında rahat bir galibiyet aldı. Rakibini 14-2 yenen Tanrıkulu, çeyrek finale yükseldi. Çeyrek finalde İtalyan Leonardo Basile ile karşılaşan Bahri, 3-0 geriye düştüğü mücadelede 3-3 eşitliği sağladı. Oldukça çekişmeli geçen karşılaşmanın son bölümlerindeki ataklarından sonuç alamayan milli sporcu, 6-5 yenilerek şampiyonaya veda etti.

Sabah seansında tatamiye çıkan ve kadınlar 62 kiloda mücadele eden Dürdane Altunel, ilk maçında Azeri rakibi Sabina Mikayilova'ya 9-7 yenilerek şampiyonada erken havlu attı. Mücadele sırasında eline ciddi bir darbe alan Altunel, kontrol amaçlı hastaneye götürüldü. Dürdane Altunel'in elinde kırık olduğu belirlendi.

Milli sporcu Mehmet Dolaş ise İspanyol Adrian Diepa Cifuentes'i 10-5 yenerek çeyrek finale çıktı. Dolaş, çeyrek final maçında Rus Seyfula Magomedov ile başa baş götürdüğü mücadeleden 10-9 mağlup ayrıldı ve şampiyonaya veda etti.

Şampiyonada yarın erkekler 58 kiloda Fırat Pozan ve 87 kiloda Ali Sarı ile kadınlar 49 kiloda Damla Sezgin ve artı 73 kiloda Cansel Deniz tatamiye çıkacak .

Kaynak: İHA