Ümit Milli Takımı'nın Hedefi Avrupa Şampiyonası

2013 Avrupa Futbol Şampiyonası'na katılabilmek için 7. Grup'ta mücadele eden Ümit Milli Takımı, 1 Haziran Cuma günü deplasmanda Macaristan ile yapacağı maça mutlak galibiyet parolasıyla çıkacak.

Tolunay Kafkas yönetimindeki ilk resmi maçına çıkacak olan Ümit Milli Takım Macaristan maçının yanı sıra 14 Ağustos'ta İrlanda Cumhuriyeti ile deplasmanda yapacağı mücadeleden de galibiyetle ayrılmak istiyor. Daha önce 2007'de U19 Milli Takımını çalıştıran Tolunay Kafkas ilk etapta grup ikincisi olarak play-offlara kalmak arzusunda.Grupta yaptığı ilk 4 maçı kazanarak elemelere iyi bir başlangıç yapan, ardından İtalya'ya karşı iki maçı da yitiren Ümit Milli Takım son iki maçı kayıpsız atlatmaya çalışacak. İlk maçında Liechtenstein'ı 6-1 ile geçen milliler, rakibini deplasmanda da 3-0 mağlup ederken, İrlanda Cumhuriyeti'ni 1-0, Macaristan'ı 2-1'lik skorlarla yendi.Grubun iddialı ekiplerinden İtalya'ya karşı deplasmanda ve iç sahadaki mücadelelerden 2-0'lık skorlarla mağlup ayrılan Ümit Milliler, 6 maçta 12 puanla ikinci sırada bulunuyor

İRLANDA CUMHURİYETİ YAKIN TAKİPTE

Ümitlerin son iki maçta karşı karşıya geleceği takımlardan Macaristan'ın grupta henüz puanı bulunmazken, İrlanda Cumhuriyeti, 3 puan gerisinde olduğu Türkiye'yi yakından takip ediyor. İtalya ise yaptığı 5 maçı da kazanarak 15 puanla grubun zirvesinde bulunuyor.Ümit Milli Takımın kadrosunda bu sezon Spor Toto Süper Lig'de mücadele etmiş 14 futbolcu yer alıyor.