Şike Davasında Çifte İtiraf

Sezer, sağdan kaçıyordu. Kaleci ile karşı karşıya kalacaktı. O pası vermek istemedim. Belki de Trabzon'a gol atmak istemedim. İçimden gelmedi. F.Bahçe'nin şampiyon olmasını istemiyordum

Eskişehir-F.Bahçe maçında şike yapmakla suçlanan Ümit Karan, F.Bahçe'nin şampiyon olmasını istemediği için Trabzon maçında gol atmanın içinden gelmediğini söyledi. Karan, şike davasının 17. duruşmasına damga vuran ifadesinde 'Eskişehir-Trabzon maçında burnu kırılan Tolga Zengin'e '5 dakika kaldı idare et. Oyuncu değişiklik hakkınız yok' dedim. Şike yapsam bunu der miyim?' vurgusu yaptı.

AVUKAT, çapraz sorguda, 'Eskişehir-Trabzon maçında Sezer, kaleci ile karşı karşıyayken pası neden vermedin?' diye sordu. Ümit Karan da bu soru üzerine G.Saraylılığının altını çizerek şunları söyledi:

BÜYÜK PARAYA FENER'E GİTMEDİM
'İÇİMDEN gelmedi pası vermek. Sezer, Trabzonspor maçında sağdan kaçıyordu. Kaleci ile karşı karşıya kalacaktı. Pası vermek istemedim. Belki de Trabzon'a gol atmak istemedim. İçimden gelmedi pası vermek. F.Bahçe'nin şampiyon olmasını istemiyordum. G.Saraylıyım. 2006'da Şekip (Mosturoğlu) bey bana çok yüksek para teklif etmişti. Sorun kendisine. G.Saraylı olduğum için kabul etmedim. Ben G.Saraylıyım. F.Bahçe şampiyon olsun istemem.'

ÜMİT Karan'ın bu ifadelerinin üzerine Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci, 'Öyle mi Ümit? Demek ki böyle şeyleri yapabiliyorsunuz'' diye konuştu.
TRABZONSPOR avukatının 'Ümit Karan futbolda böyle değildi ama burada çok agresif'' demesi üzerine ise Mahkeme Başkanı Ekinci, 'Yok ya Ümit Karan çok sempatik' karşılığını verdi.

TEKLİFTE KIRATLI'YI ÖLDÜRÜRDÜM

BÜLENT Uygun ise ifadesinde F.Bahçe maçı öncesi Trabzonspor'dan Eskişehir'e teşvik primi geldiği iddiasının Ali Kıratlı tarafından kendisine iletildiğini ve teşvik primini engellemeye çalıştığını anlattı:

'TRABZON'DAN geldiği düşünülen 1 milyon lirayı engellediğim için teşekkür amaçlı konuşmalar yapıldı. Takımda 5-6 tane Trabzonlu oyuncu var. Onlara gelebilir belki. Ümit'e (Karan) 'Git uyar böyle bir şey olmasın, 4.'lük şansımız var. Sakın yanlış yola girmesinler. Hepsinin kafasını kırarım' dedim.
SEZER'İ oyundan taktik gereği çıkardım. Bana şike teklifi gelmedi. Böyle bir teklif olsa ya Ali ağabey beni, ya da ben Ali ağabeyi öldürürdüm. İddiaları kabul etmiyorum, teşekkür edilmesi gereken bir insanken... Teşviki engellemeyi şike gibi sundular.

O KADROYU NEREDEN BİLİYORDU?

ÜYE hakimin, 'Ali Kıratlı, maçtan önce Eskişehirspor'un kadrosunu İlhan Ekşioğlu'na gönderiyor. Hatta Ümit Karan'ın 2. yarıda oyuna gireceğini söylüyor. Bunu nereden biliyor?' sorusuna Uygun, şu cevabı verdi: 'Bunu gazeteciler de biliyor. Karan'ın ikinci yarıda oyuna gireceğini tahmin ediyordur'.

30 milyon doları Fener'e nasıl verdi
Manisaspor Başkanı Kenan Yaralı'nın sorgusu sırasında salonda tansiyon yükseldi...
Trabzonspor avukatı: Yıldırım'dan 500 bin dolar borç alıyorsunuz. Niçin bu para Aziz Yıldırım adına değil de başka bir çalışanı Kenan Şehirli adı ile size havale edilmiş?
Kenan Yaralı: Onu Aziz Yıldırım'a sormanız lazım. Resmi para şirkete kimden geldiyse onun adına para çıkışı yapılması lazım. Kredi alamadım o yüzden borç aldım. Bana bu parayı nakit olarak verme konusunda da ben istemedim. 'Bu kadar parayı üzerimde taşıyamam' dedim. 'Banka üzerinden gönderin' dedim.
Şeref Dede (Aziz Yıldırım'ın avukatı): Başkasının adı ile göndermesi normal bir şey. Maddi gerçeklerin ortaya çıkarılması için konuşuyorum.
'SİZ hakimler eczaneden ilacınızı kendiniz mi alıyorsunuz?'
HAYIR. Siz de ilaçlarınızı mübaşirlere aldırıyorsunuz.
BU yargılamada sadece tapeler üzerinde duruluyor.
AZİZ Yıldırım kulübe 30 milyon dolar yardım yapmıştır.
Mehmet Ekinci: 30 bin dolar geliri olan birisi nasıl 30 milyon dolar veriyor?
Abdullah Kaya (Aziz Yıldırım'ın avukatı): Bu konuyla ilgili mahkeme talep ederse geçmiş hesapları yapabiliriz
Mehmet Ekinci: İstersek ara karar alabiliriz bu konuyla ilgili. Ben merak ettiğim için sordum sadece. Bu konuyla ilgilenmiyoruz şu an.

17. duruşmadan notlar
- Salonda sorgu sırasında çok ses çıkması üzerine tepki gösteren Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci 'Beyler mahkemedeyiz. Yüzümüz gülüyor diye unuttunuz galiba, dışarı atarız, içeri atarız' dedi.
- Ahmet Ateş ile İskender Alın'ın çapraz sorgusu 1 dakika sürdü. İki sanığa da kimse soru sormadı. Korcan Çelikay ise 5 dakika ifade verdi.
- Davanın 1 numaralı sanığı Olgun Peker, eğitim hayatıyla ilgili bilgi verdi: 'Temmuz'da ortaokulu bitireceğim. Kopya da çekmedim. 7 yıl sonra da üniversiteyi bitireceğim. Diplomamı geçersiz saydiklarindan ortaokula döndüm.'
- Beşiktaş Teknik Direktörü Tayfur Havutçu çapraz sorgusu için kürsüye çağrıldı. Mahkeme Başkanı Ekinci, 'Şike yaptın mı?' diye sordu. Havutçu, 'Hayır' yanıtını verdi.