Olimpiyat Çocuklarıyla Galatasaray'ı Konuştu

Türkçe Olimpiyatları için Türkiye’de bulunan öğrenciler, renkli kişiliği ve koyu Galatasaraylılığıyla bilinen Altur Turizm’in sahibi Abdürrahim Albayrak’ı ziyaret etti.

Ofisinde Galatasaray (GS) için oluşturduğu özel bölümü öğrencilere açan Albayrak, Azeri öğrenci ile futbol sohbeti yaptı. Öğrenciye efsane futbolcu Hagi’yi soran Albayrak, "Galatasaray’ın Azerbaycan’da binlerce taraftarı var. Çok seviliyor." cevabını alınca duygulandı.

Dünyanın 140 ülkesinden gelen, bin 500 öğrencinin yarışacağı Türkçe Olimpiyatları için İstanbul’da bulunan öğrenciler Abdürrahim Albayrak ile bir araya geldi. Şirketinin Küçükçekmece’deki ofisinde küçük misafirlerini ağırlayan Albayrak, Vietnam, Azerbeycan ve Endonezyalı çocuklarla futbol konuştu.

Galatasaray Futbol Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi ve Albayrak, çocuklarla yakından ilgilendi. Geldikleri ülkeleri ve Türkçeyi nasıl öğrendiklerini soran Albayrak, anadilleri gibi Türkçe konuşan öğrencilerle yemek yedi.

Yemeğin ardından yapılan sohbetin konusunu yine futboldu. Öğrencilerin Galatasaray ve futbolcularla ilgili fikirlerini soran Albayrak, Galatasaraylı eski futbolcu Georgi Hagi’nin de yakından tanındığını görünce şaşırdı. Azerbaycanlı öğrencinin "Bizim ülkemizde Galatasaray çok seviliyor. Binlerce taraftarı var." sözleri Albayrak'ı duygulandırdı. Galatasaray ve oyuncuları hakkında çocuklara bilgi veren Albayrak, genç misafirleriyle uzun uzun sohbet etti. Albayrak, olimpiyatlar için öğrencilere başarılar diledi.