Nihat Özdemir: Türkçe Olimpiyatları Çok Etkili Bir Organizasyon

Fenerbahçe Kulubü’nün eski başkanvekili ve işadamı Nihat Özdemir, Türkçe Olimpiyatları’nın Türk Dili’nin dünyaya yayılmasında çok etkili bir organizasyon olduğunu söyledi.

Uluslararası Türkçe Derneği (TÜRKÇEDER) tarafından organize edilen 10. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları’nın açılışına katılan Özdemir, Türkçe Olimpiyatları’nın Türkiye Cumhuriyeti’nin en etkili bir organizasyonlarından birisi olduğuna vurgu yaparak, “Son 2 senedir olimpiyatları takip ediyorum. Çok önemli, çok etkili Türkiye Cumhuriyeti’nin en etkili ve Türk dilinin ve edebiyatının yayılmasında çok etkili bir organizasyon olarak görüyorum. Bu hareketin yayılarak büyümesini istiyorum. Biraz önce fotoğraf çektirirken öğrencilerin sağa sola açılmaları için konuştuğumda hepsi Türkçe konuşarak yer açtılar. Bu büyük bir olaydır. Bu işte emeği geçen, hizmeti geçen herkesi canı yürekten teşekkür ediyorum.” dedi.

İşadamı Özdemir, Türk Kolejleri’nde okuyan yabancı öğrencilerin her birisinin hem ticari anlamda hem de Türk dilinin dünyaya yayılmasında birer elçi gibi olacağını sözlerine ekledi .