Mersin Yenişehir Stadı’nı Uzunlar İnşaat Yapacak

TOKİ tarafından ihalesi yapılan Mersin Yenişehir Stadı, Türk Telekom Arena’yı yapan ortaklar arasında yer alan Uzunlar İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ tarafından yapılacak.

25 bin kişilik Yenişehir Stadı, aynı zamanda 2013 Mersin Akdeniz Oyunları’nın açılış ve kapanış törenlerine de ev sahipliği yapacak.

Uzunlar İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Numan Uzun, Türk Telekom Arena Stadı’nın inşaatında ortaklar arasında yer aldıklarını hatırlatarak, “Biz inşaat sektörünün önde gelen firmaları arasındayız. Bilgi ve birikimimiz Türk Telekom Arena’da gösterdik. Şu anda Mersin Yenişehir Stadı’nı yapıyoruz. Bir yıl gibi kısa sürede tamamlanacak stadın inşaatın tüm aşamasında başta Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Toki Başkanı Ahmet Haluk Karabel ve yöneticilerimiz bize her zaman destek oluyor. Bizde taahhüt edilen sürede bu stadı olimpiyatlara yetiştireceğiz.” diye konuştu.

STADIN YAPIMI İNTERNETTEN TAKİP EDİLEBİLECEK
Öte yandan Mersin Yenişehir Stadı’nın yapımı ile ilgili tüm bilgiler Türk Telekom Arena'nın yapımında da olduğu gibi www.mersinolimpiyatstadi.com adresinden takip edilebilecek. Sitede ayrıca, inşaat alanı kameralar aracılığı ile 24 saat canlı olarak izlenebilecek. Sitede ziyaretçilerin görüşlerini ve önerilerini paylaşabileceği forum bölümü de yer almakta .