Eğitim-Sen'in Düzenlediği Futbol Turnuvası Sona Erdi

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde Eğitim-Sen tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Barış Halı Saha Futbol Turnuvası sona erdi.

Siverek Eğitim-Sen tarafından organize edilen futbol turnuvası, son maç ile sona erdi. Bu yıl 2.'si düzenlenen turnuva 16 Mayıs’ta başladı.

Turnuva ile ilgili bilgi veren Temsilcilik Örgütlenme Sekreteri Mehmet Yücel, turnuvaya 26 takımın katıldığını ve eleme usulü ile gerçekleştiğini belirterek, Siverek’te bulunan tüm kamu kurumlarına turnuvaya katıldıkları için teşekkür etti. Yapılan turnuvanın şampiyonu Siverek Belediyespor oldu

Eğitim-Sen adına açıklama yapan Mehmet Yücel, "Futbol kardeşliktir, centilmenliktir, barıştır. Futbol, sadece 22 adamın topun peşinden koşturması değildir. Futbolun toplumcu bir yanı vardır. İyi bir 11’in 90 dakika nasıl bir işbirliği sergileyebileceği açısından büyütülerek örneklenebilecek bir spordur" dedi

"Futbol, maç seyretmeye gidildiğinde daha önceden hiç tanımadığınız bir adamla maç boyu muhabbet edip, maç çıkışı selamlaşıp ayrıldığınız bir sosyalleşme aracıdır" diyen Yücel, sözlerini şöyle sürdürdü: "Futbol, canınız sıkıldığında oturup sevdiğiniz takıma forma dizayn ettiğiniz, tere çamura bulanacak kumaşların da ne kadar iyi işlenebileceğinin kanıtı olan bir sanat aracıdır. Futbol, aslında 'ayak topu' değil 'beynin ulaştığı son nokta olan ayaklarla oynanan toptur.' Fiziksel ve zihinsel bir mücadeleye giriştiğiniz, haftada bir defada olsa hakkıyla oynadığınızda sizi zinde tutacak bir sağlık gerecidir.”

Kaynak: İHA