A Milli Kadın Takımı, Japonya’ya 63-53 Mağlup Oldu

FIBA Olimpiyat Elemeleri hazırlıklarını sürdüren A Milli Kadın Takımımız, Uluslararası Kepez Turnuvası’ndaki ikinci maçında Japonya ile karşılaştı.

Dünkü maçtan farklı bir kadroyla sahaya çıkan Ay-Yıldızlılarımız, mücadeleden 53-63’lık skorla mağlup ayrıldı. Karşılaşmayı Türkiye Basketbol Federasyonu Kadın Basketbolundan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Jülide Sonat da takip etti.Mücadeleye Mamiya Yuka’nın basketiyle başlayan Japonya’ya içeriden Kuanitra Holingsvorth dışarıdan da Şaziye İvegin ve Işıl Alben’le karşılık veren Ay-Yıldızlılarımız, 8-0’lık bir seri yakalayarak 3. dakikaya 8-2 önde girdi.

Takada Maki önderliğinde toparlanan rakip takım, hücumda içeri kat ederek kaydettiği isabetlerle 14-0’lık bir seri buldu ve 7. dakikada durumu 8-16’ya getirdi. Nevin Nevlin’in pota altı basketleri toparlanan A Milli Kadın Takımımız, ilk çeyreği 15-17 geride tamamladı. İkinci çeyreğe hızlı hücumlardan bulduğu sayılarla etkili başlayan konuk takım, 12. dakikada farkı çift hanelere çıkarsa da Seda Erdoğan – Tuğba Palazoğlu’nun hızlı hücumlarıyla aynı şekilde yanıt veren Millilerimiz, 15. dakikada skoru 21-28’e taşıdı. Devre sonunda farkı açmak isteyen rakibine karşı Nevin Nevlin’in yeniden devreye girmesiyle izin vermeyen Ay-Yıldızlılarımız, soyunma odasına 29-34 geride girdi.

İkinci yarı karşılıklı isabetsiz atışlar ve top kayıpları ile başlarken, devrenin skor perdesini 23. dakikada Yoshida Asami açtı. Savunmada fiziksel dezavantajlarını ikili sıkıştırmalarla kapatan Japonya, Tanaka Rika’nın dış atışlarıyla da farkı açtı ve 27. dakikada durumu 29-45’e getirerek Ceyhun Yıldızoğlu’nu mola almaya zorladı. Molanın ardından rakibinin serisini Kuanitra Holingsvorth’un serbest atış sayılarıyla sonlandıran Potanın Perileri, final periyoduna ise 33-46 geride girdi. Son çeyreğe Nevin Nevlin’in art arda bulduğu isabetlerle başlayan Millilerimiz, 32. dakikada farkı 7 sayıya indirdi (39-46). Bu çeyrekteki ilk basketini Mamiya Yuka’yla bulan Japonya’ya karşı Seda Erdoğan ve Şaziye İvegin’in üçlükleriyle skor üreten Millilerimiz, rakibinin orta mesafeli şutlarına engel olamayınca son 3 dakikaya 46-55 geride girdi. Son bölümde ise Bahar Çağlar’ın devreye girmesiyle bitime 1.5 dakika kala farkı 5 sayıya kadar (50-55) indiren A Milli Kadın Takımımız, Kawahara Maya’nın üst üste gelen üçlüklerine karşılık veremeyince mücadeleden 53-63 mağlup ayrıldı.