İbrahim Yazıcı, UEFA'nın Kararını Hukuk Skandalı Olarak Değerlendirdi

Bursaspor'un Avrupa kupalarından 1 yıl süreyle men edilmesine yönelik kararı değerlerdiren Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı, "Bu bir hukuk cinayetidir.Federasyon'nun bu durumda kıyameti koparması lazımdı" dedi.

Özlüce Tesisleri'nde konuyla ilgili basın toplantısı düzenleyen Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı, "Bugün UEFA Tahkim Komitesi'nin kulübümüze verdiği cezayı şaşkınlık içinde öğrenmiş bulunuyoruz. Bir önceki yönetim dönemide kulübüze transfer edilen Mbesuma'nın transfer bedeli ile ilgili FİFA nezdinde devam eden bir dava var. Kulübümüzün ödenmemiş borcu bulunmamasına rağmen kulümüz UEFA Kulüp Lisans Komitesi tarafından Disiplin Kuruluna sevkedilmiş ve 24 şubat 2012 tarihli UEFA Disiplin Kurulu karakı ile kulübümüz aleyhine 200 bin Euro para cezası ve 1 yıl uefa kupalarına katılmaktan men cezası verilmiştir. Dava devam ederken istenilen parayı , sonunda ödeyerek bu davayı bitirdik. Kimseye borcumuz yok. Bizi UEFA'nın Disiplin Kurulu parayı geç ödediniz diye şikayet ediyor. Futbolda yeni kriterler geldi. Son derece ağır kararlar alıyor. Bu dava sonunda biz sonuda 200 bin Euro para cezası ve 3 yıl içinde Avrupa Kupaları'ndan men cezası aldık. Bu karar bizim borcumuzun olmaması sebebiyle erteleniyor. Bir daha böyle bir şey yaparsanız bu cezayı veriyorlar. Fakat biz bunu fazla bulduk ve itiraz ettik. Bizden önce UEFA'nın Dipislin Komitesi tahkime müracaat ediyor. Şaşkınlık içinde izliyoruz. Paramızı ödüyoruz ama ceza geliyor. Bu davayı Beşiktaş ile aynı güne koymaları da işin başka tarafı. Niye aynı gün. Beşiktaş'a ceza veriyorlar, aynı gün borcumuz yokken bize de ceza veriyorlar. Onların kriterlerine göre hata olabilir ama bunun karşılığı bir uyarı olmalı. Men cezası vermeleri UEFA'nın ülkeye bakış açısından olabilir. Bunu her yana çekmek mümkün. Bu karar nihai değil. Üst yeri CAS var. Derhal bu hafta başvuracağız yürütmeyi durdurmayı isteyeceğiz" diye konuştu.

UEFA yetkilileriyle görüştüğünü ifade eden Baş kan Yazıcı, "Suçlusunuz diyen olmadı. Bütüan evraklar elimizde. İşimizi iyi takip ediyoruz. Ama bazen mahkemelerden yanlış karar çıkabiliyor, üst mahkeme bunları düzeltiyor" şeklinde konuştu.

CAS'tan olumsuz bir kararın çıkması halinde yönetimin tavrının ne olacağı yönündeki soruya ise Yazıcı, "Onu düşünmek bile istemiyorum. Biz normal yolumuza devame deceğiz. Dünyanın sonu değil ama bunun uygulamaya geçeceğine inanmıyorum" cevabını verdi.

"FEDERASYONUN KIYAMETİ KOPARMASI LAZIM"

'Federasyondan arayan oldumu?' sorusuna ise Başkan İbrahim Yazıcı, "Federayonun kıyameti koparması lazım bu durumda. Böyle bir konuda eğer Bursaspor'u haksız görüyorsa çıksın beyanat versin. Haklı davasında kıyameti koparması lazım ama onun önünde halletmesi gereken başka şeyler var" dedi.

Kaynak: İHA