Büyükşehir Stadyum Yerini Devretti

Sakarya Büyükşehir Belediyesi ve Adapazarı Belediyesi’ne ait olan toplam 64 dönüm arazi Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı Spor Genel Müdürlüğü’ne devredildi.

Protokol imza töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Sakarya’da işbirliği ile yapılan çok güzel bir hizmetin imzalarını atarak startını vermiş olduk. Sakarya’mız hak ettiği çok güzel bir stadyuma inşallah çok kısa sürede kavuşmuş olacak. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi 60,5 dönüm ve Adapazarı Belediyesi 3,5 dönüm olmak üzere toplam 64 dönüm araziyi Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı Spor Genel Müdürlüğü’ne bir protokol imzalayarak devretti. Tapu ise Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Salih Koşu’ya teslim edildi.

Protokol imza törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Salih Koşu katıldı.

Törende konuşan Salih Koşu, “Sakarya’ya çok önemli bir yatırımın imzalarını attık. Gerçekten çok mutluyuz bugün. Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Zeki Toçoğlu’na ve Adapazarı Belediye Başkanımız Sayın Süleyman Dişli’ye çok teşekkür ediyorum. Bu süreçte kendilerinin çok büyük katkıları olmuştur” dedi.

Yer tahsisini Spor İl Müdürlüğü’ne güvenerek yaptıklarını ve güzel bir hizmeti Sakaryalılara sunacaklarına olan inancını ifade eden Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli, “Hepimizin bildiği gibi Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan Sakarya’da iken Büyükşehir Belediye Başkanım Sayın Zeki Toçoğlu’nun yapmış olduğu talepler doğrultusunda stadyum yapımı ile ilgili karar verdiler. Yer tahsisi gerekiyordu. 3,5 dönüm araziyi spor il müdürlüğümüze güvenerek yaptık. Artık top onlarda. İnşallah kısa süre içerisinde Sakarya’mızın beklemiş olduğu çalışmaları yapıp güzel hizmetlerini Sakaryalılara sunmuş olacaklar. Hayırlı olsun. İnşallah neticesini de hep birlikte göreceğiz” şeklinde konuştu.

İmza töreninde açıklamalarda bulunan Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu ise şunları kaydetti.

“Bugün Sakarya’da işbirliği ile yapılan çok güzel bir hizmetin imzalarını atarak startını vermiş olduk. Sakarya’nın çok kıymetli bir yerinde kendilerine ait olan araziyi Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne devrederek bu işin önünü açtığı için Süleyman Dişli Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Biz de Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan araziyi Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne devrettik. Sakarya’mız hak ettiği çok güzel bir stadyuma inşallah çok kısa sürede kavuşmuş olacak. Beraberce hep birlikte projemizi gözden geçirdik. Çok güzel örnek bir proje olacak. Sayın Başbakanımız 15 Haziran’da da Sakarya’ya gelecek. O gelmeden bu projeyi böylece başlatmış olmanın da ayrıca mutluluğunu yaşıyoruz. Sakarya’mıza hayırlı olsun temennilerimi iletiyorum.”

Kaynak: İHA