Türk Bayrağı Yakanlar Ceza Almadı

Fenerbahçe bayrağını yakan iki Trabzonspor taraftarı, verilen hapis cezası sonrası açıklama yaptı.

Spor Toto Süper Lig'de 2010-2011 sezonunda Fenerbahçe'nin şampiyon olması üzerine Karabük'ün Yenice ilçesindeki kent meydanına asılan Fenerbahçe bayrağını yaktığı için 4 ay hapis cezasına çarptırılan Trabzonspor taraftarları Ersin Arat ve Halim Bilir, cezaevine teslim oldu.

Teslim olmak için Eskipazar Adliyesi önüne bir grup arkadaşı ve ellerinde Türk bayraklarıyla gelen Ersin Arat ve Halim Bilir, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Cezayı nasıl karşıladığı yönündeki soruya Arat, yaptıklarının yanlış ama cezanın da çok ağır olduğunu söyledi.

'TÜRK BAYRAĞINI YAKANLAR CEZA ALMIYOR '

Fenerbahçe bayrağını yakmaktan pişmanlık duyduğunu ifade eden Arat, şöyle konuştu:

''Cezamızın çok ağır olduğunu düşünüyoruz. Bu yüzden de gerekli kişilerin, Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın bizlere sahip çıkacağına, yardımcı olacağına inanıyoruz. Bu olayın cezasının bedeli çok ağır olmamalıydı. Hapis kararını çok ağır bulduğumuz için haklarımızı aradık. Şimdi de cezamızı çekmek için Eskipazar'a geldik. Elbet bir gün cezaevinden çıkacağız. Türk bayrağına saldırılar oluyor, yakıyorlar. Bunlar ceza almıyor. Ama biz Fenerbahçe bayrağına yaptığımız yanlış bir hareketten dolayı 4 ay hapis yatacağız. Bunu herkese soruyorum. Lütfen açıklasınlar.''

Adliyedeki işlemlerinin ardından Halim Bilir Ovacık, Ersin Arat ise Eskipazar Cezaevi'ne gönderildi.

Spor Toto Süper Lig'de 2010-2011 sezonunda Fenerbahçe'nin şampiyon olması üzerine Karabük'ün Yenice ilçesindeki kent meydanına asılan Fenerbahçe bayrağını indirerek yakan Ersin Arat ve Halim Bilir, bir esnaf tarafından polise ihbar edilmişti. Yenice Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınan Arat ve Bilir, sevk edildikleri mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

Yenice Asliye Ceza Mahkemesi'nde yaklaşık bir yıl süren dava sonunda, Arat ve Bilir, TCK'nın 151/1 ve 152/2.a maddeleri gereğince, ''Başkasının malına zarar vermek ve yakarak, patlayıcı madde kullanarak mala zarar verme'' suçlarından 4 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.