Sungurluda Yıldız Kızlar Futbol Turnuvası Başladı

Çorum'un Sungurlu ilçesi Mustafa Kemal İlköğretim Okulu tarafından düzenlenen "Yıldız Kızlar Futbol Turnuvası" başladı.

Turnuva'nın ilk gün müsabakalarında Mustafa Kemal İlköğretim Okulu, Mahmut Peşmen İlköğretim okuluyla, Fevzi Çakmak İlköğretim Okulu ise Habib Güleser Öztaş İlköğretim Okulu ile karşı karşıya geldi.

Oldukça çekişmeli geçen müsabakalarda Mustafa Kemal İlköğretim Okulu Mahmut Peşmen İlköğretim Okulunu 2-0 yenerken, Fevzi Çakmak İlköğretim Okulu da Habib Güleser Öztaş İlköğretim Okulunu 2-0 mağlup etti.

Projeyle öğrenci kulüp çalışmaları doğrultusunda spor kulübü olarak kulüp liderleri ve öğrencileri aktif hale getirmenin amaçlandığını dile getiren Mustafa Kemal İlköğretim Okulu Müdürü Sebahattin Koçak, "Düzenlenen bu turnuva ile sosyal faaliyetleri genişletmek ve kızlar arasında ilk defa yapılacak olan bu turnuvayı kalıcı hale getirerek bir ilki başarmak hedeflenmektedir" dedi.

Gelişmekte olan bayanlar futboluna, kız öğrencilerin de farklı alanlarda yarışabildiğini göstermek istediklerini Koçak, "İlçemizde ilk defa yapılan bu etkinliğin hem öğrencilerin hem de ilçe halkının ilgisini çekeceğini düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA