Sağlam: Güzel Maçlar Oynuyoruz

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, güzel maçlar oynadıklarını belirterek, hafta sonu Sivasspor'u da yenip gruptaki iddialarını sürdürmek istediklerini söyledi.

Başarılı teknik adam, Süper Final Avrupa Ligi Grubu 4. hafta maçında Eskişehirspor’u 3-2 yendikleri maçın ardından yaptığı değerlendirmede, gruptaki iddialarını devam ettirmek istediklerini dile getirdi. Ziraat Türkiye Kupası’nda final mücadelesi ile gruplarda iddialarını devam ettirmenin zor olduğunu belirten Sağlam, şöyle devam etti: “Takım olarak 45 maçın üzerine çıktığımız şu dönemde oyuncularımız hem zihinsel hem fiziksel olarak yorgunlar. Değişiklikleri mecburen yapıyoruz ki takımımızı final maçına hazırlayalım. Güzel bir mücadele oldu. İzleyenler keyif aldılar. Böyle bir futbol keyfi yaşattığımız için biz de mutlu olduk.”

“4 SENEDİR TÜRK FUTBOLUNA RENK KATIYORUZ”
Bu ülkeye hizmet eden futbol adamları olarak ülke futbolunun değerini hep üst seviyede tutmak zorunda olduklarını da belirten Sağlam, "Biz saha içinde kendimize yakışır şekilde ülke futboluna renk katmaya çalışıyoruz. Bunu 4 senedir iyi yaptığımıza da inanıyorum. Güzel maçlar oynuyoruz. Biz gönül huzuru içerisinde görevimize devam ediyoruz. Grupta iyi bir konuma geldik. Hafta sonunda karşılaşmayı kazanıp gruptaki iddiamızı son maça taşımak isteyeceğiz. Emeği geçen herkese teşekkür etmek istiyorum.” dedi.

İBRAHİM: BATALLA VE PİNTO’NUN GOLLERİYLE HEDEFE YÜRÜYÜRUZ
Başarılı futbolcu İbrahim Öztürk kaybetmemeleri gereken bir maç oynadıklarını belirterek, “Kaybetmek bizi hedeften kopartırdı. İddiamızı devam ettirmek için kazanmalıydık. İyi başladık. Maçın başında da oyunu kopartabilirdik. İkinci yarıda yediğimiz golden sonra panik havası oluştu ve ikinciyi de yedik. Ama üstesinden geldik. Takım olarak çok iyi oynadık. Pablo’nun da güzel golüyle 3 puanı almayı bildik. Batalla ve Pinto ikisi de çok üst düzey oynuyor. Çok iyi uyum sağlıyorlar, birbirlerini iyi tanıyorlar. Onların attığı gollerle hedefe ilerliyoruz.” diye konuştu.

YAVUZ: BENİM AÇIMDAN SIKINTILI MAÇ OLDU
Kaleci Yavuz Özkan ise kendisi açısından sıkıntılı bir maç olduğunu belirterek, “Beni en çok üzen, kendime en çok inandığım konuda hata yapmam beni üzüyor. Gol bir yana, hata yapıyorsunuz, gol yiyorsunuz ama bunlar futbolun içinde olan şeyler.” dedi.

YANAL: BİZ SONUNA KADAR MÜCADELENİN İÇİNDEYİZ
Eskişehirspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, ilginç bir maç oynandığını belirterek, “Oyunun başında Bursaspor’un girdiği birkaç net pozisyon, arkasından Bursaspor’un hatalarından bizim girdiğimiz bir kaç pozisyon. Daha sonra oyun oturdu. Biz iyi oynamaya çalıştık. İyi oynarken de rakibimiz golleri buldu." dedi.

İkinci yarı durumu eşitlediklerini de belirten Yanal, "Daha sonra da duran toptan yenildik. Uzun bir süreçti. Bütün takımlar farklı konularla ilgilendi. Futbolun konuşulmadığı bir dönem yaşadık. Futbol adına iyi şeyler yapmaya çalıştık. Kötü oynadığımız maçlarda oldu. Ama en azından bugün oynadığımız karşılaşmadan, oyunu kazanma arzusu nedeniyle takımımı tebrik ediyorum. Çok yakın puanlar birbirine, 4 takımında sonucu alabileceği bir ortam var. Biz sonuna kadar mücadelenin içindeyiz. Bu grupta aldığımız ilk mağlubiyet. Bu şartlarda, sezonun bu noktasında onlara teşekkür etmek lazım.” diye konuştu.

“LÜTFEN FUTBOLA GERİ DÖNELİM”
Bu günlerde futbol dışında her şeyin konuşulduğunu belirten Yanal, şöyle devam etti: “Şuanda da çok gergin bir ortam var. Çok bölünmeler var. Maalesef futbol markası çok konuşulmuyor, futbolun keyif konuşulmuyor. Futbolun içindeki değerler unutulmuş durumda. Herkes başka unsurlarla kavga içinde. Futbola çok ciddi zarar veriyoruz. Futbol ortamı inanılmaz derecede şuanda kaosta. Umarım kısa sürede futbolun kendi değerleri bunu temizler. Umarım ders çıkarır ve artık futbolu konuşuruz. Lütfen futbola geri dönelim.

”BÜLENT: TRÜBÜNLERMİ BİZİ YÖNETTİ HAKEM Mİ
Eskişehirsporlu oyuncu Bülent ise özellikle ikinci yarıda iyi oynadıklarını ancak şanssız bir golle mağlup olduklarını dile getirerek, “Tribünler mi bizi yönettik, hakemi bizi yönetti çok belli değildi” diye konuştu.

Koray ise futbolun bu aralar fazla konuşulmadığını belirterek, şu değerlendirmeyi yaptı: “Hem oynadığımız maç saatleri ve hem de yönetim, daha önce ben atıldım, abuk sabuk diğeri atıldı. Bu maç saatlerinde niye oynuyoruz ben onu merak ediyorum. 3. Golde hakem o faulü ceza alanı içinde verebilir mi bence vicdanına onu sorsun. Akşam izlesin ve verir mi söylesin.”