Fenerbahçe, 105 Yaşında

Fenerbahçe Kulübü'nün kuruluşunun 105. ve Atatürk’ün kulübü ziyaret edişinin 94. yıl dönümleri, düzenlenen bir törenle kutlandı.

Dereağzı Lefter Küçükandonyadis Tesisleri’nde düzenlenen anma ve kutlama törenine Yüksek Divan Kurulu Başkanı Yüksel Günay, Genel Sektreter Vedat Olcay, Yönetim Kurulu Üyeleri Ünal Uzun ve Turan Şahin, yüksek divan kurulu üyeleri, kongre üyleri, şube kaptanları, sporcular, Fenerbahçe Koleji öğretmen ve öğrencileri ile kulüp çalışanları katıldı.

"BU SÜRECİ TARTIŞACAĞIZ"

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın söylenmesiyle başlayan törende bir konuşma yapan Yüksek Divan Kurulu Başkanı Yüksel Günay, Fenerbahçe’nin içinden geçtiği zor günlere değinerek, "Keşke bugün sporcularımızın başarılarından, yapılan iyi şeylerden bahsedebilseydik." diyerek şunları söyledi:"Ancak geçen 10 ayda bize yapılanların ağır yükü altında bu töreni gerçekleştiriyoruz. Kulüp başkanımız şu anda mahkemede yargılanıyor. Yargılama sürerken bir şey söylemeyen tek sivil toplum örgütü, spor kulübü biziz. Ancak şimdi bir şey söyleyeceğiz. Çünkü vereceğiniz kararları Türkiye Cumhuriyeti’nde ilk defa Fenerbahçe Spor Kulübü’nde konuşacağız. Ne derlerse desinler, bu geçirdiğimiz süreci biz tartışacağız."

"DİMDİK AYAKTAYIZ"

Törende hazır bulunan genç altyapı sporcularına da seslenen ve "Ağabeyleriniz, ablalarınız yarıştı ve bu formaya hiç leke getirmedi." diyen Günay, Fenerbahçe’nin yarıştığı tüm branşlarda başarılı olduğunu kaydederek, sporculara teşekkür etti. Sözü Profesyonel Futbol Takımı'na ve verdiği şampiyonluk mücadelesine getiren Günay, "Her türlü olumsuzluğa rağmen bugün şampiyonluğun en büyük adayı Fenerbahçe’dir. Geride kalan 3 maçı da alıp şampiyon olacağız. Ne derlerse desinler, biz şampiyon olacağız. Buradan çok sevgili Başkanımı Aziz Bey’e, İlhan Ekşioğlu’na ve evladım gibi sevdiğim Tamer Yelkovan’a, tüm kardeşlerime sevgilerimi, saygılarımı iletiyorum. Fenerbahçe üyesiyle, sporcusuyla tümüyle ayakta dimdik duruyor." şeklinde konuştu.