Malatyaspor 2. Başkanı Ali Özkan Açıklama Yaptı

Spor Toto 2. Lig ekibi Malatyaspor Futbol Kulübü 2. Başkanı Ali Özkan, tecrübeli ve takıma katkı sağlayabilecek futbolcuları kadrolarına katmak istediklerini söyledi.

Transfer çalışmalarının önümüzdeki haftalarda daha da hızlanacağını kaydeden Özkan, “Denizli’deki play off maçlarında daha önceden takibe aldığımız futbolcuların son durumlarını görme imkanımız oldu. Bu süreçte takımımıza kazandıracağımız futbolcuların tamamıyla görüştük. Önümüzdeki haftalarda transfer çalışmaları hız kazanacak. Futbolcular doğal olarak belirli bir süre istiyorlar. Bizde görüştüğümüz futbolculara bu süreyi verdik. Önümüzdeki haftalarda çalışmalarımız daha da hızlanacak” dedi.

Özkan, Malatya futbolunu istenilen yere taşıyacak futbolcularla anlaşmak istediklerini belirterek, şunları anlattı: “Spor Toto 3. Lig’den Spor Toto 2. Lig’e çıkalı 2 yıl oldu. Malatya futbolu yaklaşık 7 yıldır kötü bir süreç geçiriyor. Malatya futbolunu tekrardan heyecanlandırabilecek, Malatya futbolunu eski güzel günlerine kavuşturacak çalışmalar yapıyoruz. 2 yılda çok büyük bir aşama kaydedemedik ama bundan sonraki süreçte inşallah ilk 5’in içinde olabilecek iyi bir takım yapmaya çalışıyoruz. Bunun içinde büyük özen gösteriyoruz. Malatya futbolunu kaldırabilecek isteklerimize cevap verebilecek ve bu yükü kaldırabilecek futbolcuları kadromuza katacağız. Tecrübeli, takıma katkı sağlayacak futbolcularla anlaşmaya özen göstereceğiz.”

Listede bulunan futbolcularla irtibat halinde bulunduklarını kaydeden Özkan, “Tabi takip edilen birçok futbolunun Süper Lig ve Bank Asya 1. Lig beklentisi var. Bununla birlikte kulübüyle sözleşmesi bitmeyen futbolcular bulunuyor. Bu süreci bekleyeceğiz. Ama takibe aldığımız futbolcularla irtibat halindeyiz. Teknik direktörümüz Gürses Kılıç ile birilikte bu futbolcuları izledik. Listemizde bulunan futbolcuları görmüş olduk. Şuanda çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Birkaç hafta içerisinde transferlerimiz netleşecek” ifadelerini kullandı.

Özkan, iç transferde Haziran ayının ilk haftasında her şeyin belli olacağını kaydederek, “İç transferde futbolcularımızla görüştük. 5 ila 10 Haziran arasında Gürses hocamız gidecek ve kalacak futbolcuları belirleyecek. Liste yapılacak olan görüşmeden sonra belli olacak. Şuana kadar sadece Cihan Yeşilırmak ile görüştük. Anlaşmaya vardık. Cihan, Haziran ayının ilk haftasında imza atacak. Kalmasını istediğimiz futbolcularla da Haziran’ın ilk haftasında imza attıracağız” diye konuştu.

Takımın üst liglere çıkması adına şehrin desteğine ihtiyaç duyduklarının altını çizen Özkan, şunları aktardı: “Her takım şampiyonluk için oynuyor. Bu sezon ilk 5’in içinde yer alacak bir takım kurmaya özen göstereceğiz. Direk şampiyonluğa oynayacak takımlar çok ciddi bir bütçe hazırlıyor. Bizim Malatya olarak bu ciddi bütçeyi oluşturacak gücümüz yok. Bu nedenle ilk 5’in içinde olabilecek bir takım kuracağız. Biz inanıyoruz ki, ilk 5’in içinde olacak bir takım oluşturabilirsek, Malatyalı futbolseverlerin ve şehrin bizi üstlere taşıyacaktır. Sadece iyi futbolcu getirmekle hedefe gidilmediğini biliyoruz. Şehrin bu anlamda takıma destek olmadı gerekiyor. Birlik ve beraberlik olduğu zaman başarı gelecektir. Bu noktada ilk görev bize düşüyor. Biz beklentilere cevap verebilecek bir şekilde bir takım oluşturmaya çalışacağız.”

Kaynak: İHA