Kılıç:Başbakan'a dua edin

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, ''Bugün Elazığ'da konuştuğumuz yatırımların yaklaşık maliyeti 80-90 milyon lira aralığındadır'' dedi.

Kılıç, çeşitli temaslarda bulunmak için geldiği Elazığ'da, ilk olarak yeni stat yapılması düşünülen alanda incelemelerde bulundu. Daha sonra Yakup Kılıç Spor Salonu ve bin kişilik Olimpik Yüzme Havuzu'nu gezen Kılıç, burada sporcularla sohbet edip, fotoğraf çektirdi.

Down sendromlu sporcularla konuşan Bakan Kılıç, çocuklara, ''Başbakan'a dua ediyor musunuz-'' diye sordu. Çocukların, ''ediyoruz'' yanıtı üzerine Kılıç, ''Başbakan'a dua edin. Tayyip Erdoğan'a dua'' şeklinde konuştu.

Daha sonra Atatürk Stadı'na geçen Kılıç, burada basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Süper Toto Süper Lige yükselen Elazığspor, Akhisar Belediyespor ve Kasımpaşa kulüplerini tebrik etti.

Elazığspor'un maçlarını oynadığı stadın Süper Lig standardında olmadığını ifade eden Kılıç, ''Elazığ'a gelmeden önce İl Müdürlüğü'ne 1 milyon lira gönderdik. Valimizi bu konuda bilgilendirdik, ilgilileri talimatlandırdık. Stadın Süper Lig standardına kavuşturulmasına yönelik ihaleler yerelden yapılacak. Ve bu istikamette stadın gerek zemin, gerekse diğer saha eksiklikleri en kısa sürede tamamlanacak. Elazığspor, konuk takımları ağırlarken burada Türkiye'nin diğer standartlarında olan saha ve zemin standardına kavuşmuş olarak maçlarını icra edecek'' diye konuştu.

Elazığ'a ayrıca bir gençlik merkezi inşa edeceklerini, bununla ilgili de 1 milyon lira ödenek gönderdiklerini, projelerin hazır olduğunu belirten Kılıç, kentte bin kişilik yüksek öğrenim yurdunun da yapımının devam ettiğini söyledi.

Elazığspor tesislerinin bakım ve onarımı için 100 bin lira göndereceklerini de açıklayan Kılıç, ''Eksik olması durumunda Valilik kanalıyla Özel İdare'den de belli bir miktar katkı verilecek'' dedi.

Bakan Kılıç, Elazığ'da yapımı tamamlanan 2 bin 500 kişilik spor salonu ve olimpik yüzme havuzuna değinerek, şunları kaydetti:

''2500 kişilik spor salonu, olimpik yüzme havuzu, bunların hepsi yılan hikayesine dönen işlerdi. Elazığlılar olarak şunu sormanız lazım; '1992'de ihalesi yapılmış, çürümeye terk edilmiş. 1994'te ihalesi yapılmış, çürümeye terk edilmiş. Bu memleketin parasına yazık değil mi-' Yazık. Geldik, teslim aldık. Çürümüş, kaynaklar israf edilmiş vaziyetteydi. Aldık adeta o yapıları tekrar sıfırdan inşa ederek Elazığ'a kazandırdık. Bugün o havuzu yeniden ihale etsek yaklaşık 30-35 milyon lira, spor salonu 15-18 milyon lira. Diğer yatırımlarla birlikte bugün Elazığ'da konuştuğumuz yatırımların yaklaşık maliyeti 80-90 milyon lira aralığındadır.''

Bakan Kılıç, bir gazetecinin ''Elazığ'ın yeni stadyuma kavuşması bekleniyor. Alanı gezdiniz. Kamuoyunda o alanın yetersiz olduğu düşünülüyor. Elazığspor'a devlet kaynaklarıyla yeni bir stat yapacak mısınız-'' sorusu üzerine, stadyumun halı saha yapmaya benzemeyeceğini söyledi.

Bir stadyumun proje, ihale ve inşa sürecinin asgari 3 yıl olduğunu vurgulayan Kılıç, şöyle devam etti:

''Bugün odaklanmanız gereken konu, mevcut stadyumun 3 ay sonra başlayacak sezona hazır hale getirilmesidir. Elazığ kamuoyunun odaklanması gereken konu burası. Yeni bir stadyum, geleceğe dönük planlamalar içerisine dahil edilebilir ama bugün aciliyeti olan konu, 3 sene sonrası değil, şu stadyumu 3 ay sonrasına hazır hale getirmemizdir. Buraya Trabzonspor gelecek, Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş gelecek. Bursaspor, Gaziantepspor, Antalyaspor... Süper Lig'in tüm takımları Elazığ'a gelecekler. Şu sahada maç oynanmaz. Dolayısıyla bugünkü meselemiz bu sahayı UEFA kriterleri doğrultusunda Süper Lig maçları oynanabilir standartlara kavuşturmaktır.''

Kılıç, yeni stadın yapılması düşünülen alanı gezdiğini de belirterek, ''Sahayı şöyle bir göz ucuyla gezdik, dolaştık. Daha uygun, daha elverişli yerlerin aranıp bulunması konusunda arkadaşlarımızı talimatlandırdık. İleriye dönük planlamaların ne olacağını zaman gösterecektir'' diye konuştu.

Kaynak: AA