Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç Elazığ’da

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, bir dizi incelmelerde bulunmak üzere Elazığ’a geldi.

Bakan Kılıç, Süper Lig’e çıkan Elazığspor’u tebrik ederek, Elazığ Atatürk Stadı’nın tadilatı için 1 milyon Lira çıkarıldığını söyleyip stattan ayrıldıktan sonra Elazığspor Kulübü Başkanı Selçuk Öztürk, Bakan Suat Kılıç’a eleştirilerde bulundu. Selçuk Öztürk, “Ben utandım Elazığsor tesisleri yıkılmak üzere futbolcularımız rezalet bir odada kalıyor ve bakan tesislerimize geliyor ve içeri girmiyor. Önemli olan ilgidir. Biz Elazığspor’a ilgi istiyoruz. O sosyal tesisler gezilsin. Kimse sahip çıkmazsa çıkmasın. Umurumda değil artık. 1 trilyon para ile bu stada bir şey yapılamaz. 2 trilyon para bile yetmez alttan ısıtmalı zemin yapılmadıkça koltuk sayım ve soyunma odaları yapılmadıkça 1 trilyon neye yarar. Elazığ kaderine terk edilmiştir. Ben sayın Başbakanımızın kapısında yatacağım. Sayın Başbakan Dünya lideridir. Sağ olsun bizi arayıp önerilerini sundu. Başbakanımız Baba Biz başbakanı tanırız. Kimseyi de artık tanımayız” dedi.

Bakan Suat Kılıç, Elazığspor Tesisleri’ne gelerek tesisleri incelemeden Atatürk Stadı’na geçti. Bakan Kılıç, burada yaptığı konuşmada Süper Lig’e çıkan Elazığspor, Kasımpaşa ve Akhisar’ı tebrik ederek, bu sezon Spor Toto Süper Lig’de oynamaya hak kazandıklarını söyledi Bakan Suat Kılıç, “Elazığ Stadı gelir gelmez anlaşıldığı gibi Süper Lig maçlarının oynanacağı standartta değil. Stat onarımı için il müdürlüğümüze 1 milyon Lira para gönderdik. En kısa sürede Elazığ Stadı’nın Süper Lig standardına kavuşmasına yönelik ihaleler yapılacak. Bu istikamette gerek zemin, gerek saha eksiklikleri en kısa sürede tamamlanacaktır” dedi.

Gençlik Spor Bakanı Suat Kılıç’ın açıklamalarından tatmin olmayan Elazığspor Kulübü Başkanı Selçuk Öztürk, yeni stat istediklerini belirterek, amaçlarının yeni jenerasyona uygun stada kavuşmak olduğunu söyledi.

Öztürk, “Bizim hedefimiz 33 bin kişilik stat. Sivas Süper Lig’e çıktığı için stat yapıldı. Yapılacaksa 33 bin kişilik stat yapılsın. Yapılmayacaksa 33 bin kişilik olacak şekilde stat revizyon edilsin. Bizim Sivas’tan ne farkımız var. Biz Elazığ’ın en büyük sivil toplum örgütüyüz. Artık bu şehre sahip çıkılsın. Elazığspor diyoruz sahip çıkılmıyor. Para diyoruz sahip çıkılmıyor. Stat diyoruz sahip çıkılmıyor, yer diyoruz sahip çıkılmıyor” diye konuştu.

Elazığspor Kulübü Başkanı Selçuk Öztürk, kimsenin kendilerini dinlemediğini belirterek, bundan sonra masaya yumruğumuzu koyacağız” dedi.

Öztürk,” Ben utandım bugün Sayın bakan için program yapılıyor. Uçak rötarlı geliyor. Elazığsor Tesisleri yıkılmak üzere, futbolcularımız rezalet bir odada kalıyor ve bakan tesislerimize girmiyor. Önemli olan ilgidir. Biz Elazığspor’a ilgi istiyoruz. O sosyal tesisler gezilsin. Ben şimdiden Süper Lig oyuncusuna ev aramaya başladım. Bakanın gezisi ile biz bir şeyler alalım derken bir şeyler kayıp ettik. Bu da beni üzdü. Elazığspor’un sahipleri ve yöneticileri var. Kimse sahip çıkmazsa çıkmasın. Umurumda değil artık. 1 trilyon Lira ile bu stada bir şey yapılamaz. 2 trilyon Lira bile yetmez alttan ısıtmalı zemin yapılmadıkça koltuk sayım ve soyunma odaları yapılmadıkça 1 trilyon neye yarar. Elazığ kaderine terk edilmiştir. Ben sayın Başbakanımızın kapısında yatacağım. Sayın Başbakan dünya lideridir. Sağ olsun bizi arayıp önerilerini sundu. Başbakanımız baba, biz başbakanı tanırız. Kimseyi de artık tanımayız” dedi.

Kaynak: İHA