Futbolcu Yıldız: “Şike İddialarını Kabul Etmiyorum Duyduklarımı Başkanımıza İlettim”

Gökçek Vederson’un savunmasını tamamlamasının ardından Karabüksporlu futbolcu Mehmet Yıldız’ın sorgusuna geçildi.

Mahkeme Başkanı Ekinci Sivas Sporda oynadığı dönemde oynanan Sivas Fenerbahçe maçındaki şike iddialarına ilişkin suçlandığını hatırlattı. Bunun üzerine Yıldız, maçın 82. dakikasında oyuna girdiğini ifade ederek hakkındaki hiçbir suçlamayı kabul etmediğini söyledi.

Ahmet Çelebi’yle yaptığı görüşmenin açmayı düşündüğü benzin istasyonuna ilişkin bilgi alışverişinde bulunmasından ibaret olduğunu ifade eden Yıldız bir telefon tapesinde yer alan “Yenmeye mi gittik” şeklindeki görüşmesinin Fenerbahçe ye karşı antipatisi olan Galatasaraylı arkadaşı Sefer Yılmaz ‘ı kızdırmak için olan şaka ibaretli bir görüşme olduğunu belirtti.

Bunun üzerine Mahkeme Başkanı Ekinci söz konusu görüşmeyi salonda dinletti. Görüşmenin dinlenilmesinin ardından Başkan Ekinci “Kızdırmak için dedim diyorsun ama görüşmeden arkadaşının kızdığına ilişkin hiçbir ibare yok” dedi.

Yıldız bunun üzerine “Demek ki o an çok ciddiye almadı. Şahsi fikrimi sorarsanız ben o maçta iyi oynadım. Hiçbir futbolcu gol kaçırmak için orta sahadan altı pasa kadar koşmaz” dedi.

Takım kaptanı olduğu dönemde futbolcuların arasında geçen bir konuşmada Trabzonspor dan gelenler var şeklindeki duyumları üzerine kulüp başkanı Mecnun Odyakmaz’a söylediğini belirten Yıldız bunun üzerine takımla toplantı yapan Odyakmaz’ın kendilerine “Maç satmak karısını satmakla aynıdır. Maç satan namussuz şerefsizdir” şeklinde konuştu dedi.

Mahkeme Başkanı Ekinci, Durumu ciddiye alıp başkana anlatıyorsun ama arkadaşlarına sormadın mı uyarmadın mı? şeklindeki sorusuna ise Yıldız “Böyle bir ortam yaratmayın. Takımımız adına leke gelmesin gibi şeyler söylemedim. Takımda sürekli oynamadığım için ayrılmayı düşündüğümden arkadaşlarla fazla konuşmadım dedi.

İddia edilen maçtan sonra kaleci Korcan’la konuştuğunu Korcan’ın kendisine o kadar gol kurtardım çok kötü bir gol yedim diye üzüntüsünü dile getirdiğini ifade eden Yıldız “Ben Korcan’ı iyi oynadın diye tebrik ettim” dedi.

MAHKEME BAŞKANI ŞENERİ VE YILDIRIM YANYANA OTURTTU

Daha sonra söz alan sanık Aziz Yıldırım ise Mehmet Yıldız’a yüzüme bak diyerek “Mecnun Başkan her zaman doğruları söylemeye çalışan biri senin içinde öyle diyorlar. Burada biz yatıyoruz doğru yanlış ortaya çıkacak ama doğruyu söylemezseniz Öbür dünyada tüm günahlarımızın vebali üzerinizde olacak doğruyu söyleyin. Mecnun Odyakmaz’a söz konusu olayı anlattığında isimleri bana sormayın demişsin. O isimler kim” diye sordu.

Yıldız’ın kalabalık bir ortamdı hangi oyuncuların konuştuğunu bilmiyordum demesi üzerine Yıldırım, “Takımınızda oynayan Abdurrahman ve Sedat nereli?” diye sordu. Yıldız’ın iki isminde Trabzonsporlu olduğunu söylemesi üzerine Yıldırım “Bu futbolcular olabilir mi?” diye sordu.

Yıldırım’ım sorusuna Yıldız, “Hayır ben o konuları daha önceki ifadelerimde anlattım” dedi.

Konuşmasını sürdüren Aziz Yıldırım daha sonra Yıldız’a “Net bilmediğin bir konuyu ortaya atabilir misin? Trabzonspor’u zan altına almıyor musun bu ifadelerinle. Trabzonspor’un ne günahı var” dedi.

Yıldırım bu sırada arka sıralarda oturan Şener'in salonda olmadığını düşünerek “Trabzonsporlular salondan gitti” dedi.

Bunun üzerine Mahkeme Başkanı Ekinci Sadri Şener arka tarafta oturuyor diyerek Şener'in Aziz Yıldırımın yanında oturmasını istedi. Bunun üzerine Şener ön sıralara doğru yöneldi.

Şener ön sıralarda oturmak için yer ararken Mahkeme Başkanı Ekinci tutuklu sanıklardan Olgun Peker’e yerini vermesini söyledi.

Yıldırım'ın yanında oturan Olgun Peker ise 1 numara benim iddianamede ben yerimden kalkmayayım deyince salonda gülüşmelere yol açtı. Peker’in yer vermesiyle Şener ve Yıldırım salonda yan yana oturdular. Duruşma şu sıralar sanıklardan Mehmet Şen’in sorgusu ile devam ediyor .

Kaynak: İHA