Beşiktaş Milangaz'da İyi Oyun ve Galibiyetin Sevinci Yaşanıyor

Beko Basketbol Ligi play-off final serisinin ilk maçında Anadolu Efes'i 82-75 yenerek seride 1-0 öne geçen Beşiktaş Milangaz'ın başantrenörü Ergin Ataman, rakiplerinden daha iyi oynayarak kazandıklarını ifade etti.

Ataman, maçtan sonra düzenlenen basın toplantısında, ilk dakikalardan itibaren oyunun kontrolünü ellerine aldıklarını ve savunmayı iyi oturttuklarını, rakiplerinin hücumda yaşadığı sıkıntıları da iyi değerlendirdiklerini söyledi.

İyi mücadele etmelerine rağmen sayı üretmekte sıkıntı yaşadıklarını belirten Ataman, ''Biraz daha fazla sayı atabilirdik, normal sayımızın altında kaldık. Ancak Anadolu Efes tam saha pres yapan, geri geldiği zaman ikili-üçlü adam sıkıştırmalarıyla oyunu normal düzeni dışına çıkartan bir tarzda oynuyor. 3. periyotta da bariz bir üstünlük sağladık. Düzen dışı top kayıpları yaptık. Belki biraz da farkın rehavetiyle savunmada ilk devre yemediğimiz dış atışları yedik. Rakibimiz biraz yaklaşır gibi oldu ama bugünkü maçın hakkı bizim taraftaydı. Daha iyi oynayan taraf bizdik. Daha da farklı kazanabilirdik.'' dedi.

Aldıkları bu galibiyetin deplasmanda olması açısından büyük önem taşıdığını belirten Ataman, ''Final serisinde deplasmanda 1-0 öne geçtik. Seyircimiz bizi yine yalnız bırakmadı. Ama ne olursa olsun Anadolu Efes'in ev sahibi olduğu bir maçta galibiyet çıkartmak, hem saha avantajını bizim lehimize çevirdi hem de öne geçtik. Seri uzun, 3 maç daha kazanmamız gerekiyor.'' diye konuştu.

Ataman, oyuncularına da teşekkür etti.Beşiktaş Milangaz'ın genç oyuncusu Kartal Özmızrak, hayatında ilk kez final serisi mücadelesinde yer aldığını, bu nedenle büyük bir heyecan duyduğunu söyledi.

ANADOLU EFES BAŞANTRENÖRÜ ILİAS ZOUROS: ÇOK KÖTÜ OYNADIKPlay-Off Final Serisi ilk maçında Beşiktaş Milangaz'a 82-75 yenilerek, seride 1-0 geriye düşen Anadolu Efes'te başantrenör Ilias Zouros, kötü bir mücadele ortaya koyduklarını söyledi.

Zouros, basın toplantısında yaptığı açıklamada, galibiyetinden dolayı Beşiktaş Milangaz'ı tebrik ederek, ''Öncellikle Beşiktaş Milangaz'ı tebrik ediyorum, galibiyeti hak ettiler. Biz çok kötü oynadık. Özellikle oyunun defansif yönünü kötü oynadık. Bugün olmak istediğimiz gibi değildik. Bu sadece ilk maçtı. Önümüzde seriyi çevirebilecek maçlar var. Bu maç bitti önümüzdeki maçları düşüneceğiz.'' dedi.

Karşılaşmada sürekli oyuncu değişikliği yapmasıyla ilgili bir soru üzerine Zouros, ''Çok sık oyuncu değiştiriyoruz, çünkü ideal 5'i yakalamaya çalışıyoruz. Oyuncularımın hepsine inanıyorum, güveniyorum. Tabi Arroyo'nun neredeyse yarı sahadan ve Erceg'in de uzaktan attığı basketler konsantrasyonumuzu bozdu. Beşiktaş Milangaz dinlendi, onu da göz önünde bulundurmak lazım. Biz Banvit maçından sonra bir antrenman yapabildik.'' ifadelerini kullandı.Anadolu Efesli oyuncu Sinan Güler ise ilk yarıda istedikleri mücadeleyi sergileyemediklerini anlatarak kaybettikleri için üzgün olduklarını söyledi.

Sinan Güler, kendilerine yakışan oyunu ancak ikinci yarıda oynadıklarını da belirterek, şunları söyledi:"İlk yarıda belli bir ritmi bulan Beşiktaş Milangaz'a karşı ikinci yarıda ne kadar iyi mücadele edersen et, o şutlar girmeye başlayacaktır. O ritmi bulduktan sonra Beşiktaş Milangaz kapasitesi çok yüksek bir takım. O ritme izin vermemek lazım. Daha ilk maç, durum itibarıyla ev sahibi-deplasman gibi bir avantaj, dezavantaj durumu olmuyor. Oynamamız gereken basketbolu 40 dakikaya yayıp, Beşiktaş Milangaz'ın kısa rotasyonundan fiziksel olarak yararlanmaya başlayıp, maçları kazanmalıyız.''