Bakan Kılıç: Elazığ Atatürk Stadı'nın Düzenlenmesi İçin 1 Milyon Tl Gönderdik

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Süper Toto Süper Lig'e yükselen Elazığspor’un maçlarını oynayadığı Atatürk Stadı’nın Süper Lig standartlarına uymadığını, tesisin gerekli şartları taşıması için 1 milyon TL ödenek gönderdiklerini söyledi.

Çeşitli temaslarda bulunmak için Elazığ'a gelen Bakan Suat Kılıç, yeni stadyum için düşünülen alanı inceledi.Ardından Yakup Kılıç Spor Salonu ve bin kişilik Olimpik Yüzme Havuzu'nu gezderek sporcularla sohbet etti. Daha sonra Atatürk Stadı'na geçen Kılıç, sahanın ortasında gazetecilere açıklamalarda bulundu. Süper Toto Süper Lig'e Yükselen Elazığspor, Akhisar Belediyespor ve Kasımpaşa kulüplerini tebrik eden Bakan Kılıç, Elazığspor’un maçlarını oynadığı stadın Süper Lig standardını taşımadığını, bunun için kente gelmeden önce İl Müdürlüğü'ne 1 milyon lira gönderdiklerini söyledi.

Kılıç, şöyle devam etti:“Valimizi bu konuda bilgilendirdik, ilgilileri talimatlandırdık. Stadın Süper Lig standardına kavuşturulmasına yönelik ihaleler yerelden yapılacak. ve bu istikamette stadın gerek zemin, gerekse diğer saha eksiklikleri en kısa sürede tamamlanacak. Elazığspor, konuk takımları ağırlarken burada Türkiye'nin diğer standartlarında olan saha ve zemin standardına kavuşmuş olarak maçlarını icra edecek.”Kentte yapılması planlanan gençlik merkezi yapımı için 1 milyon lira ödenek gönderdiklerini aktaran Kılıç, “Projeler hazır. Elazığ’a bin kişilik yüksek öğrenim yurdunun da yapımı devam ediyor. Elazığspor tesislerinin bakım ve onarımı için 100 bin lira göndereceğiz. Eksik olması durumunda Valilik kanalıyla Özel İdare'den de belli bir miktar katkı verilecek." dedi.

Elazığ'da yapımı tamamlanan 2 bin 500 kişilik spor salonu ve olimpik yüzme havuzuyla ilgili bilgiler de veren Bakan, “2500 kişilik spor salonu, olimpik yüzme havuzu, bunların hepsi yılan hikayesine dönen işlerdi. Elazığlılar olarak şunu sormanız lazım; '1992'de ihalesi yapılmış, çürümeye terk edilmiş. 1994'te ihalesi yapılmış, çürümeye terk edilmiş. Bu memleketin parasına yazık değil mi-' Yazık. Geldik, teslim aldık. Çürümüş, Kaynaklar israf edilmiş vaziyetteydi. Aldık adeta o yapıları tekrar sıfırdan inşa ederek Elazığ'a kazandırdık. Bugün o havuzu yeniden ihale etsek yaklaşık 30-35 milyon lira, spor salonu 15-18 milyon lira. Diğer yatırımlarla birlikte bugün Elazığ'da konuştuğumuz yatırımların yaklaşık maliyeti 80-90 milyon lira aralığındadır." diye konuştu.

Gazetecilerin yeni stadyum ile ilgili sorularını da cevaplandıran Bakan Kılıç, “Stadyum inşa etmek halı saha yapmaya benzemiyor. Bir stadyumun proje ihale ve inşa süreci asgari 3 yıldır. Bugün odaklanmanız gereken konu, mevcut stadyumun 3 ay sonra başlayacak sezona hazır hale getirilmesidir. Elazığ kamuoyunun odaklanması gereken konu burası. Yeni bir stadyum, geleceğe dönük planlamalar içerisine dahil edilebilir ama bugün aciliyeti olan konu, 3 sene sonrası değil, şu stadyumu 3 ay sonrasına hazır hale getirmemizdir. Buraya Trabzonspor gelecek, Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş gelecek. Bursaspor, Gaziantepspor, Antalyaspor... Süper Lig'in tüm takımları Elazığ'a gelecekler. Şu sahada maç oynanmaz. Dolayısıyla bugünkü meselemiz bu sahayı UEFA kriterleri doğrultusunda Süper Lig maçları oynanabilir standartlara kavuşturmaktır.” şeklinde konuştu.

Bakan Kılıç, yeni stadyumun yerini gezdiklerini, daha elverişli yerlerin bulunması için talimat verdiklerini kaydetti.

Bakan Kılıç’a burada Elazığspor Kulübü Başkanı Selçuk Öztürk tarafından forma hediye edilerek çiçek verildi.