A Milli Kadın Basketbol Takımı Kepez Turnuvası Hazırlıklarını Sürdürüyor

FIBA Kadınlar Olimpiyat Elemeleri doğrultusunda Uluslararası Kepez Turnuvası’yla ilk hazırlık maçlarına çıkacak olan A Milli Kadın Basketbol Takımı, günü tek antrenmanla geçirdi.

25 Haziran – 1 Temmuz tarihleri arasında Ankara’da düzenlenecek olan FIBA Kadınlar Olimpiyat Elemeleri hazırlıklarını Antalya kampıyla sürdüren A Milli Kadın Basketbol Takımı, günü tek antrenmanla geçirdi.

Antrenör Ceyhun Yıldızoğlu yönetiminde başlayan ve yaklaşık olarak 2 saat süren idmanda ay - yıldızlılar, ilk olarak kondisyoner Ozan Şirikçi eşliğinde ısınma hareketleri yaptılar. Ardından antrenmanın ilk bölümünde kondisyon idmanı yapan Potanın Perileri, ikinci bölümde ise hızlı hücum, tam saha basketbol ve alan savunması üzerinde durdular. Yarın başlayacak olan Uluslararası Kepez Turnuvası’yla ilk hazırlık maçlarına çıkacak olan milliler, turnuvada Karadağ ve Beyaz Rusya’nın yanı sıra FIBA Kadınlar Olimpiyat Elemeleri’nde aynı grupta yer aldığı Japonya’ya karşı mücadele edecek. A Milli Kadın Takım, yarın saat 11.00’de yapacağı antrenmanla turnuva için son hazırlıklarını tamamlayıp maç saatini beklemeye başlayacak.

CEYHUN YILDIZOĞLU: KENDİMİZİ TEST ETME İMKANI BULACAĞIZ
Turnuva öncesinde Antalya’da şu ana kadar yapmış oldukları çalışmalarla ilgili genel bir değerlendirme yapan Antrenör Ceyhun Yıldızoğlu, İstanbul kampının ardından burada ikinci etapta iyi bir çalışma ortamında hazırlıklarını sürdürdüklerini söyledi.

İyi bir ortamda kondisyon ve güç antrenmanlarının yanında taktik ağırlıklı çalışmalara da başladıklarını belirtirten Yıldızoğlu, “İdmanlarımızda herhangi bir sorun yaşamadık. Ufak tefek sakatlıklar oluyor fakat ciddi bir durumla karşı karşıya kalmadık. Nevirye Yılmaz henüz hazır olmadığından takımdan ayrı çalışmalarını sürdürüyor. Birsel Vardarlı ise yavaş yavaş idmanlara başladı. ” dedi.

Yarın başlayacak Uluslararası Kepez Turnuvası’nda oynayacakları maçlar ile daha hazır bir duruma geleceklerini belirten Yıldızoğlu, “Henüz hem basketbol hem de güç olarak yüzde yüz hazır halde değiliz. Burada oynayacağımız karşılaşmalarla kendimizi test etme imkanı bulacağız. Beyaz Rusya ve Karadağ gibi yakından tanıdığımız ekiplerin yanı sıra Olimpiyat Elemeleri’nde aynı grupta yer aldığımız Japonya ile karşılaşacağız. Maçları kazanmak tabii ki önemli fakat bizim için şu anda kendi stratejilerimizi geliştirmek, hücumda ve savunmada çalıştıklarımızın ne kadarını yapabiliyor olmamızı görmek daha önemli.” şeklinde konuştu.