Gümüşhaneli Özel Sporcular Rekor Kırdı

Gümüşhane Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İsrafil Aslan, engelli sporcuların Özel Sporcular Atletizm Türkiye şampiyonasında 8 madalya kazanarak tarihi bir başarıya imza attıklarını söyledi.

Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonunun faaliyet programında yer alan Özel Sporcular Atletizm Türkiye Şampiyonası’nın 25-27 Mayıs tarihleri arasında Çorum’da yapıldığını ve şampiyonaya 350 sporcunun katıldığını ifade eden Aslan, Gümüşhane’nin şampiyonadan 6 altın, 2 gümüş madalya olmak üzere toplam 8 madalya kazandığını ifade etti.

Şampiyonanın ardından dereceye giren sporcuların ve Özel Eğitim Antrenörü Gülüzar Bozlak’ın milli takıma davet edildiğini kaydeden Aslan, yarışmalarda; 13 yaş altı bayanlarda Asiye Eroğlu’nun 100 metre ve uzun atlama branşında Türkiye 1.si, 14, 15, 16 Yaş Grubu Erkeklerde Onur Kopuzlu’nun 1500 metre ve uzun atlamada Türkiye 1.si, 14, 15, 16 Yaş grubu Erkeklerde İbrahim Karagöz’ün gülle atma branşında Türkiye 2.si, 400 metre Türkiye 1.si, 14, 15, 16 Yaş grubu bayanlarda Mihriban Kaya’nın gülle atma branşında Türkiye 1.si, 1.500 metre de Türkiye 2.si olduğunu söyledi.

Elde edilen başarının Gümüşhane için gurur verici olduğunu ifade eden Aslan, özel sporcular nezdinde Milli Takım Antrenörlüğüne davet edilen Gülüzar Bozlak’a ve sporcuların ailelerine teşekkür etti.

Şampiyonadan emeklerinin karşılıklarını aldıklarını ifade eden Özel Eğitim Antrenörü Gülüzar Bozlak ise dereceye giren sporcuların milli takıma davet edildiğini belirterek, “Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak özel Sporcularımızla birlikte Atletizm, Masa Tenisi Voleybol Tenis ve Badminton branşlarında spor faaliyetlerimiz sürmektedir. Bu çalışmalar sonucunda daha birçok büyük başarıları gerçekleştireceğimize inanıyoruz.” ifadelerini kullandı .

Kaynak: İHA