Erader’in Masa Tenisi Turnuvası Sonuçlandı

Mersin’in Erdemli ilçesinde Akdeniz Eğitim Gönüllüleri Derneği (ERADER) tarafından düzenlenen Masa Tenisi Turnuvası sonuçlandı.

Erdemli'de düzenlenen ilk masa tenisi turnuvası olma özelliğine sahip olan turnuva, 52 sporcunun katılımıyla başladı ve sporseverlerden büyük ilgi gördü. Turnuvada ilk tur grup elemeleri sonucunda 26 sporcu ikinci tura yükseldi.

Haftasonu yapılan ikinci grup maçları sonucunda 16 sporcu final maçları oynamaya hak kazandı. 16 sporcunun eleme usulü yaptığı maçlar sonucunda sırasıyla çeyrek final, yarı final ve final maçları nefes kesti.

Final müsabakalarında 3'lük 4'lük Maçı Kocahasanlı Anadolu Lisesi öğretmeni Mehmet Hayal ile Erdemli Anadolu Lisesi öğrencisi Baran Saatçioğlu arasında yapıldı. 2-2 biten setler sonunda müsabakayı 3-2 kazanan Baran Saatçioğlu 3'üncülük kupasını almaya hak kazandı. birincilik, ikincilik müsabakası ise Taşucu MYO müdürü Prof. Dr. Halis Uğuz ile Erdemli Anadolu Lisesi öğrencisi Mustafa Rahmi Coşkun arasında yapıldı. Karşılaşmayı 3-2 kazanan Prof. Dr. Halis Uğuz birincilik kupasını almaya hak kazanırken, Mustafa Rahmi Coşkun ikincilik kupası ile yetinmek zorunda kaldı.

Müsabakalar sonucunda ödül törenine geçildi. 3'üncülük kupası ve başarı belgesi İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Süleyman TOP tarafından, ikincilik kupası ve başarı belgesini Murat Ergin tarafından, birincilik kupası ve başarı belgesi ise İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Metin tarafından verildi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Metin yaptığı konuşmada çok fazla bilinmeyen bir spor dalı olan masa tenisinin ilçede ön plana çıkarılmasının önemine değindikten sonra ERADER’in bu tür organizasyonları devam ettirmesini istediklerini bildirdi. Ayrıca ERADER yöneticileri turnuvaya sponsor olan Av. Murat Ergin’e bir teşekkür belgesi sundu .