Tarsuslular “Şampiyonluğu” Kutladı

Spor Toto 3. Lig 3. Grup play-off final maçında Bursa Nilüferspor’u 3-0 yenerek, adını yeniden 2. Lig'e yazdıran Tarsus İdman Yurdu’nda büyük sevinç yaşanıyor.

Muğla’nın Fethiye ilçesinde oynanan final maçının ardından kente gelen Tarsus İdman Yurdu oyuncuları, Otoyolun Çamtepe gişelerinde taraftarlar tarafından büyük sevinç içerisinde karşılandılar. Taraftarların oluşturduğu araç konvoyu ile kent merkezine gelen Tarsus İdman Yurdu futbolcu ve yöneticileri, Açık Hava Gösteri merkezinde düzenlenen kutlamalara katılıp, kupayı bir kez daha kaldırdılar.

Açık Hava Gösteri Merkezi’ndeki kutlamalara Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Tarsus Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi, CHP Mersin Milletvekili Vahap Seçer, Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, İl Emniyet Müdürü Arif Öksüz, İlçe Emniyet Müdürü Yaşar Aksoy, Jandarma Komutanı Yüzbaşı Hakan Vural, protokolün diğer üyeleri, yöneticiler ve çok sayıda taraftar katıldı.

Burada bir konuşma yapan Tarsus İdman Yurdu Kulübü Başkanı İsmail Akdağcık, geçtiğimiz yıl şanssız bir şekilde düştükleri 2. Lig'e yeniden çıktıkları için oldukça mutlu olduklarını söyledi.

Akdağcık, “Türkiye’de tesis yönüyle örnek olan bir takımın 3. lige düşmesi bizleri gerçekten derinden üzmüştü. Fakat tüm zorluklara rağmen bu yıl yeniden 2. lige yükseldik. Çok mutluyum. Tarsus İdman Yurdu’nun yeri ne 3. lig, ne de 2. ligdir. Tarsus’un gerçek yeri Bank Asya 1. lig gibi yüksek yerlerdir. Sezon başında yeni bir takım kurduk. Çalkantılı günler yaşadık ve sonunda başarı geldi. Bize destek veren başta Bakanımıza, Valimize, Kaymakamımıza, Belediye Başkanımıza ve herkese sonsuz teşekkürler ediyorum” diye konuştu.

Tarsus Belediye Başkanı, Tarsus İdman Yurdu Onursal Başkanı Burhanettin Kocamaz ise görevde olduğu 18 yıl boyunca takıma sürekli destek verdiğini ifade ederek, “Ancak, her seçim döneminde siyasi rakiplerimiz tarafından hep Tarsus İdman Yurdu konusunda bizleri eleştirdi; vurmaya çalıştı. Bunlardan alınmıyoruz. Halkımızda bunlara inanmadığından her seçimde bizlere vermiştir. Tarsus İdman Yurdu bir markadır. Bu takım burada da kalmayacak ve daha üst liglerde kentimizi temsil etmeye devam edecektir. Son 2 aya kadar hiçbir il yöneticisinden veya iş adamından destek görmedik. Umarım, son 2 ayda gördüğümüz destek ışığı, bundan böyle de devam eder” diye konuştu.

Gençliğinde kendisinin de tribünlerde bulunarak Tarsus İdman Yyurdu’na destek verdiğini kaydeden CHP Mersin Milletvekili Vahap Seçer, “Her dönemde ya yönetici olarak ya da fahri üye olarak destek verdim; bundan sonra da elimden geleni yapacağım. Ben de yeri geldi, Tarsus İdman Yurdu’na verdiğim desteklerden dolayı eleştiriler aldım. Sporun, futbolun siyaseti olmaz; bunu hiç kimse unutmasın. Her şey Tarsus için, her şey Tarsus İdman Yurdu için. Bu takım hepimiz için var. Tarsus’u tanıtıyor. Ben bu başarıda emeği geçen herkesi kutluyorum” şeklinde konuştu.

Tarsus Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi’de “Tarsus İdman Yurdu, çok ciddi sıkıntıları olmasına rağmen, futbolcusu, yöneticisi, taraftarı kenetlenerek, sevgi saygı içerisinde bu başarıyı elde ettiler. Çok büyük paralar harcayarak başarı yakalayamayan kulüpler var. Ama bu Kahramanlar çok cüzi bir bütçe ile bu başarının altına imza attılar. Bu büyük bir aile olmanın göstergesidir” dedi.

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ise “Ben bu başarının devam edeceğine inanıyorum. Tarsus, Türkiye’de çok önemli ve özel bir yere sahip. Biz başarı çıtasını burada sınırlandırmıyoruz. Daha ötesini, daha iyisini istiyoruz. İnşallah, gelecek sene 2. lig B kategorisinin de şampiyonu olarak burada buluşalım diyorum. Bu konuda hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Kulüp yönetiminin başta mali konular olmak üzere, bizlerden istedikleri ve bizim üzerimize düşen tüm görevleri yapacağımızı bir kez daha vurguluyorum. Bugün aramızda Sayın Bakanımız Zafer çağlayan’da olmak istedi. Maç esnasında da benim aracılığımla sürekli olarak maçtan bilgisi oldu. Ben O’nun da bir sözünü sizlere iletmek istiyorum; “Tarsus İdman Yurdu konusunda bana ne düşüyorsa; maddi-manevi, ben yanlarındayım. Bunu lütfen Tarsuslu hemşehrilerime ilet” dedi.

Ben de sizlere iletiyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Güzeloğlu, protokol üyeleri, yöneticiler ve futbolcular şampiyonluk kupasını havaya kaldırıp, mutluluk yumağı haline geldiler.

Kutlamalar kapsamında halk oyunları ekipleri gösteri sunup, yerel sanatçılardan Ahmet Mercan ve Kadir Somer sahne aldılar .

Kaynak: İHA