Spor Toto Süper Lig’in Yeni ‘paşası’

Spor Toto Süper Lig'e çıkacak son takımın belli olacağı Bank Asya 1. Lig Play-off final maçında Adanaspor'u uzatma dakikalarında bulduğu golle 3-2 mağlup eden Kasımpaşa, 1 yıl aradan sonra Spor Toto Süper Lig'e yükselmeyi başardı.

Ankara 19 Mayıs Stadı'nda saat 19.00'da başlayan maçta FIFA kokartlı hakem Fırat Aydınus düdük çaldı. Aydınus'un yardımcılıklarını Serkan Ok ve Aleks Taşçıoğlu yaptı. Finalden galip ayrılan İstanbul ekibi Kasımpaşa, Bank Asya'yı 1. Lig'i ilk iki sırada tamamlayarak doğrudan Süper Lig'e yükselen Akhisar Belediyespor ve Elazığspor'un ardından, yeni sezonda Türkiye'nin en üst liginde yer alan üçüncü ve son takım oldu.

Bank Asya 1. Lig'de normal sezonu 6. sırada tamamlayan Adanaspor, play-off yarı finalinde eşleştiği Çaykur Rizespor'u Adana'da 3-1, Rize'de de 1-0'lık sonuçlarla yenerek finale yükseldi. Normal sezonu 4. sırada bitiren Kasımpaşa ise yarı finalde Konyaspor'u deplasmanda 2-0, İstanbul'da da 4-0 yenerek final biletini aldı.

Kasımpaşa A.Ş., geçen yıl Mayıs ayında veda ettiği Spor Toto Süper Lig'e 1 yıl aradan sonra başka bir Mayıs akşamında lige döndü. Semt takımı olmasına rağmen 91 yıllık geçmişinde birden fazla Süper Lig'de mücadele etme başarısı göstermiş olan Lacivert-Beyazlılar, finali kazanarak yeni sezonda Spor Toto Süper Lig'deki 5.İstanbul takımı olmayı başardı. Şu ana kadar 2 kez play-off finali oynayan Kasımpaşa; 2007'de Altay'ı, 2009'da da Karşıyaka'yı yenerek Süper Lig'e çıkmıştı.

Bu sezon Bank Asya 1.Lig'de uzun süre ilk 2 içinde yer alan Kasımpaşa, son haftalarda bu istikrarı sürdüremeyince 59 puanla dördüncü sırada kaldı. Play-off yarı finalinde Konyaspor'u deplasmanda 2-0, kendi sahasında da 4-0 yenen İstanbul temsilcisinin 34 haftalık lig periyodunda attığı 50 golün 12'sinde Dimitrov'un imzası vardı. Bulgar golcü, yarı finaldeki her iki Konyaspor maçında da birer kez ağları sarsarak toplam 14 gol sayısına ulaştı.

27 Mart 2012'de göreve gelen Metin Diyadin, geçen sezon Orduspor ile yaşadığı Spor Toto Süper Lig'e çıkma başarısını bir kez daha tekrarladı

Kaynak: İHA