Şampiyonada Kategorilerinde İlk 3'e Giren Kulüpler, Türkiye'yi Avrupa Bölgeler Karate Şampiyonası'nda Temsil Edecek

Düzce'de düzenlenen Türkiye Kulüplerarası Takım Karate Şampiyonası sona erdi.

18 Temmuz Spor Salonu'nda 3 gün süren şampiyonada, 23 ilden 68 kulüp, 118 takım ve 521 sporcu mücadele etti.

Yapılan müsabakalar sonunda kategorilerinde ilk 3'e giren kulüpler, Türkiye'yi 9-10 Haziran'da Moskova'da düzenlenecek Avrupa Bölgeler Karate Şampiyonası'nda temsil etmeye hak kazandı.

Kategorilerinde birinci olan kulüpler, şöyle:

''Akbulut Spor Kulübü , Ankara Karate İhtisas Spor Kulübü , İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü , Arslan Karate İHT Spor Kulübü , İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü , Trabzon Belediye Spor Kulübü , Kaski Spor Kulübü , Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kağıt Spor Kulübü .''

Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, AA muhabirine, karatede dünyanın ilk 5 ülkesi arasında yer alan Türkiye'nin, karatede çok ciddi başarılara imza attığını söyledi.

''Dünyada 'karate' denildiğinde akla gelen ilk isimlerin başında Türkiye gelir'' diyen Delihasan, hedeflerinin karateyi en güzel noktaya taşıyıp, bu sporun yaygınlaşmasını sağlamak olduğunu ifade etti.

Delihasan, bu kapsamda çalışmaları sürdürdüklerini anlatarak, ''Önümüzde Dünya Şampiyonası var. Orada Türkiye'ye güzel bir ödül kazandırmak için gerekli her şeyi yapacağız'' diye konuştu.

Kaynak: AA