Şaka sandılar ama başbakan'ı aradım... Allah ondan Razı Olsun

Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Abdurrahim Albayrak ve futbolcu Aydın Yılmaz, GSTV'deki "Taraftar" adlı programda önemli açıklamalar yaptı

Abdurrahim Albayrak, Kadıköy'de şampiyonluk kupasını alırken nelerin yaşandığıyla ilgili bir soru üzerine şunları söyledi: ''Millet şaka sandı ama Başbakan Erdoğan'ı aradım. Allah razı olsun, önce tebrik etti sonra da 'Tabii ki kupayı Kadıköy'de alacaksınız. Ben şimdi Vali Bey ile konuşacağım' dedi. Başbakanımız, Fatih hocayı da çok sever 'Yanınızda mı, onu da tebrik edeyim' dedi. Fatih hocamı da tebrik etti ve Başbakanımız sayesinde kupayı o gün aldık. Almasaydık endişem vardı çünkü Florya'da binlerce insan bekliyordu. Ben Başbakanımıza, o gün Florya'da çıkabilecek bütün olayların önüne geçtiği için, Galatasaray camiası adına teşekkür ediyorum.''

'FATİH HOCA HERKESİN TÜYLERİNİ DİKEN DİKEN ETTİ '
Teknik direktör Fatih Terim'den övgüyle söz eden Abdurrahim Albayrak, Terim'in son Fenerbahçe maçından önce yaptığı konuşmaların herkesin tüylerini diken diken ettiğini kaydederek, ''Fatih Terim, 'Zaten siz şampiyonsunuz, bu puanları siz topladınız, biz size inanıyoruz, 20 milyon Galatasaray taraftarı size inanıyor, burada kupayı alıp gitmek size yakışır' dedi. Takım bu coşkuyla ikinci yarıya çıktı. Şampiyonluğa zaten önceden inanmıştık. Ama arkadaşlar burada Fenerbahçe taraftarına teşekkür etmek lazım. Maç güzel bir ortamda başladı, keşke olaylar olmasaydı. Çünkü unutmayalım ki birkaç ay sonra yine derbiler başlayacak. Tansiyonu düşürmemiz lazım. Fatih isminde aslan gibi bir arkadaşımız rahmetli oldu, bunların tekrar yaşanmaması için hepimiz daha sakin davranırsak, çok daha iyi olur'' şeklinde konuştu.

'DÜNYA YILDIZLARINI ALACAĞIZ '
Albayrak, basında yer alan ''Hamit Altıntop Galatasaray'da'' şeklindeki haberlerin sorulması üzerine, ''Bütün taraftarlarımız GSMobile kullanırsa, GSNet kullanırlarsa daha ne Altıntop'lar, pırlanta toplar alacağız göreceksiniz. Çok büyük yıldızlar alacağız. Ama bir kere Galatasaray'ın ürünlerini kullanmamız gerekiyor. Damlaya damlaya göl olur. O zaman göreceksiniz, çok büyük bir göl olacak ve o kazanımlarla dünya yıldızlarını alacağız. Futbolculara fazla prim vereceğiz, futbolcular uçacak o zaman'' dedi.

Bir soru üzerine, Necati'nin transferinde Medical Park Antalyaspor'un Aydın'ı istediğini anlatan Abdurrahim Albayrak, ''Aydın çok iyi bir Galatasaraylı, gitmek istemiyor. Hoca da gitmesini istemiyor, ben de istemiyorum. Son ana, saat 5'e kadar oyaladım. Menajer sürekli beni arıyor. Aydın'a 'her işte bir hayır vardır, sen bir yere gitme, Galatasaray'da harikalar yaratacaksın' dedim. 'Abdurrahim ağabey haklısın' dedi gitti, baktım rengi de düzeldi. Ertesi hafta da maça koyduk, gol attı'' diye konuştu.

AYDIN: İLK 11'DE OYNAMAK İSTİYORUM
Futbolcu Aydın Yılmaz ise şampiyonluk yolunda taraftarlarından çok destek gördüklerini vurgulayarak, ''Hep bize inandılar, biz de inandık. Güzel bir Kadıköy hatırası bıraktığımıza inanıyorum'' dedi.

Şampiyon olduktan sonra soyunma odasına atılan imza hikayesini de anlatan Aydın, şunları söyledi:
''Şampiyon olup sahada sevindikten sonra soyunma odasına girdik. Orada da büyük bir sevinç devam etti. Ama belli bir süre soyunma odasında kaldık. O sırada da hep birlikte aklımıza şampiyonluğumuzu duvara yazma fikri geldi. İlk başta 'Şampiyon Galatasaray' diye yazdık. Sonra altına herkes tek tek imza attı. Abdurrahim ağabey de 'I love you hocam' diye imza attı ve orada güzel bir kare oldu.''

Aydın, Galatasaray'da uzun yıllar oynayıp, milli takıma da gitmek istediğini kaydederek, ''Uzun seneler bu formayı ilk 11'de giymek istiyorum. Ondan sonraki hedefim Avrupa'da oynamak. Öncelikle burada başarılar kazanmak, Avrupa'da kupa kazanmak istiyorum. İnşallah önümüzdeki sene burada Şampiyonlar Ligi kupasıyla program yaparız'' ifadelerini kullandı.

Bu arada, program öncesinde Galatasaraylı taraftarların Albayrak'a adının yazılı olduğu 53 numaralı Galatasaray forması, Aydın'a da şampiyonluk sonrası Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı soyunma odası duvarına atılan imzaların resmedildiği tişörtün hediye edildiği bildirildi.