Melikgazi Belediyespor Voleybol Genç Takımı Türkiye Finalinde

Melikgazi Belediyespor Voleybol Genç takımı Nevşehir’de yapılan Türkiye Yarı Finallerinde grubunda 8 puan toplayarak, şampiyon oldu ve adını Türkiye Finaline yazdırdı.

Nevşehir’de 3 gün süren Türkiye yarı Finallerinde Melikgazi Belediyespor Adana Voleybol Spor Kulübünü 3-2, Hatay Tedaş’ı 3-1 ve son olarak da Karabük M.Vergili Spor’u 3-0’lık skor ile mağlup etti. Alınan bu sonuçların ardından, geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yılda Melikgazi Belediyespor Genç takımı Türkiye Finali’nin biletini cebine koyarak şehrimize döndü.

Antrenör Fuat Kalay, “Rakiplerimiz oldukça güçlüydü. Ancak, oyuncularım verdiğim görevleri eksiksiz yerine getirdiler ve grubumuzda şampiyon olarak, adımızı Türkiye’de ilk 16 takım arasına yazdırmayı başardık. Bu bizim ve şehrimiz adına küçümsenemeyecek derecede büyük bir başarıdır. Çünkü geçtiğimiz yılda aynı kategoride Türkiye finallerine katılmış ve Türkiye 13. sü olmuştuk. Bu yılki hedefimiz Türkiye Şampiyonluğudur. Bütün oyuncularımı kutluyor, bizlere desteğini hiçbir zaman esirgemeyen başta Belediye Başkanımız Sayın Memduh Büyükkılıç olmak üzere, Kulüp Başkanımız Mahmut Danacı ve yönetim kurulu üyelerimiz ile taraftarlarımızı teşekkür ediyoruz” dedi.

Kulüp Başkanı Mahmut Danacı’ da yaptığı açıklamada “Oyuncularımızı yolcu ederken, final biletini bekliyorum demiştim. Beni yanıltmadılar ve finallere kalarak, bize büyük bir mutluluk yaşattılar. Geçen sezon finallerde Türkiye 13.sü olmuştuk. Türkiye’de yüzlerce takım arasından finallere, yani 16 takım arasına girmek büyük bir başarı idi. Ancak bu yılki hedefimiz daha yukarılar. Ben teknik heyet ve oyuncularımıza sonuna kadar güveniyorum. Bu sene en az ilk üç arasına girerek, bir kupa alıp, bu büyük başarılarını taçlandıracaklarına kesin gözüyle bakıyorum” dedi.

Genç takımlar Türkiye Finalleri 25-30 Haziran tarihleri arasında Voleybol Federasyonu tarafından belirlenecek bir il’de oynanacak.

Diğer yandan Melikgazi Belediye spor, yaş grubu takımı Sivas ilinde yapılan Türkiye Yarı Finallerinde grubunda dereceye giremeyerek elendi .

Kaynak: İHA