Küçük Erkekler Türkiye Şampiyonası Sona Erdi

Samsun'da gerçekleştirilen Küçük Erkekler Türkiye Basketbol Şampiyonası'nın son gününde oynanan final maçında rakibi Anadolu Efes Spor Kulübü'nü 73-67 mağlup etmeyi başaran Dokuz Eylül Gençlik ve Spor Kulübü, namağlup şampiyon oldu.

Yaşar Doğu Spor Salonu'ndaki final müsabakası öncesinde oynanan diğer karşılaşmada ise Beşiktaş Jimnastik Kulübü, Galatasaray'ı 2 uzatma periyodu sonunda 64-71 mağlup ederek üçüncü oldu.

Şampiyonanın ardından düzenlenen ödül töreninde şampiyonluğu kazanan Dokuz Eylül Gençlik ve Spor Kulübü'ne kupa ve madalyalarını Samsun Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer Altunsoy verdi.

İkinci olan Anadolu Efes Spor Kulübü'nün madalya ve kupasını Samsun Basketbol Kulübü Başkanı Ahmet Öztürk, üçüncü gelen Beşiktaş Jimnastik Kulübü'nün madalya ve kupasını ise İlkadım Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Adnan Albayrak takdim etti.

Altı gün süren şampiyona sonunda istatistik ve değerlendirmede ise turnuvanın ''En Değerli Oyuncusu'' ödülüne Anadolu Efes Spor Kulübü'nden Bahadır Erden, Örnek Koleji takımından Oğulcan Dumlu 20.8 sayı ortalaması ile turnuvanın ''Sayı Kralı'', 4.8 ortalaması ile aynı zamanda da ''Asist Lideri''de oldu.

Şampiyonada, 15 ribaund ortalaması ile Pınar Karşıyaka takımından Erim Mertoğlu ile aynı ortalamaya sahip Genç Telekom takımından Mert Efe Filik ise ''Ribaund Lideri'' olarak şampiyonayı tamamladı.

Şampiyonanın ''En İyi Forveti'', Dokuz Eylül Gençlik ve Spor Kulübü'nden Onuralp Bitim olurken, ''En İyi Pivotu'' ise Tofaş takımından Mümin Tunç seçildi.

Beşiktaş Jimnastik Kulübü'nden Ömer Utku Al ise turnuvanın ''En İyi Oyun Kurucusu'' oldu.

-''Bu başarının basketbolda devrim olduğunu düşünüyorum''-

Küçük Erkekler Türkiye Şampiyonası'nın kupa törenin ardından gazetecilere açıklamada bulunan Dokuz Eylül Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı ve Antrenörü Cihangir Başaran, takımı İzmir'de basketbol altyapısına yeni bir soluk getirmek için kurduklarını söyledi.

Üç yıldır takım olarak minikler kategorisinde İzmir'de şampiyon olduklarını belirten Başaran, ''Biz Dokuz Eylül Gençlik ve Spor Kulübü olarak ilk defa Türkiye Şampiyonası'na katıldık. Bizim hedefimiz burada iyi basketbol oynamaktı. Açıkçası bu kadar başarı elde edeceğimizi hayal bile edememiştik. Üç yıllık kulübüz. Sıfırdan kurduğumuz takıma dışarıdan hiçbir oyuncu almadık. Spor okullarından aldığımız oyuncularla takımı bu seviyeye getirdik'' dedi.

İzmir dışında hiç maç yapamadıkları için ülke genelinde ne konumda olduklarını bilmediklerine ifade eden Başaran, şöyle konuştu:

''Küçük Erkekler Türkiye Şampiyonası'nın bizim için zor olacağını düşündük. Ancak takımımıza güven geldi. Takıma güven gelince demek ki, büyük yatırım yapan kulüplerle aynı oyunun oynayabiliyoruz. Bu başarı bizim için bir mucize. Bu, çalışmanın, azmin göstergesidir. Bu başarının basketbolda devrim olduğunu düşünüyorum. Türkiye'deki altyapı takımlarına örnek olacağımıza inanıyorum. Namağlup bir şekilde şampiyon olmak bizim için ayrı bir gurur. Türkiye'de bizim başarımız ses getirecek. Ülkede bazı şeyleri aştığımıza inanıyorum.' '

Kaynak: AA