GTB 1. Halı Saha Futbol Turnuvası

Gaziantep Ticaret Borsası'nın organize ettiği Hasat Dönemi 1. Halı Saha Futbol Turnuvası başladı.

Kamu kurum ve kuruluşları arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi ve yeni hasat dönemini kutlamak amacıyla organize edilen turnuvanın açılış maçları, GTB Başkanı Ömer Çelik ve yönetim kurulu üyelerinin de katılımı ile başladı.

6 takımı katılımı ile başlayan ve eleme usulu ile yapılan maçlar 1 Haziran da oynanacak olan final maçı ile sona erecek.

Araban Belediye Başkanı Özdemir

Araban Belediye Başkanı Mehmet Özdemir, yaptığı yazılı açıklamada, yapılan çalışmalar sonucunda, ilçeyi 54 yıl aradan sonra temiz içme suyuna kavuşturduklarını belirtti.

Araban içme suyu isale hattının yenilenmesi için İller Bankası'na sunulan projenin kabul edildiğini ve alınan kredi ile birlikte çalışmalara başladıklarını belirten Özdemir, şu bilgileri verdi:

''İller Bankası, 2 milyon 124 bin lira maliyetindeki projeye yüzde 50 hibe desteği verdi. 20 Şubat 2011 tarihinde 42 bin metre uzunluğundaki içme suyu borularını döşeme çalışmalarına başladık ve bu yıl tamamladık. Daha önce asbestli olan içme suyu borularını yeniledik ve ilçeyi temiz içme suyuna kavuşturduk.

Geri kalmış ülkeler hariç dünyanın hiçbir şehrinde ve köylerinde, insan sağlığına zararlı asbestli borularla içme suyu ihtiyacı karşılanmamaktadır. 2009 yılında AK Parti Belediye Başkanı olarak seçildiğimde ilçe sakinlerinin sağlıksız içme suyu ishale hattını yenilemek için çalışma başlattım. Bu çalışmalarımız sonucunda ilçemiz sağlıklı içme suyuna kavuşmuş oldu.''

İlçe sakinleri de temiz suya kavuştukları içen Başkan Özdemir'e teşekkür etti ve mutlu olduklarını ifade ettiler .

Kaynak: AA