Efsaneler Samsun’da Buluştu

Spor Toto 3. Lig kulüplerinden Siirtspor Başkanı Tanju Çolak, Samsunspor’un küme düşmesini değerlendirerek, A Milli Takımın başına antrenör olarak getirilen Abdullah Avcı’nın da doğru bir karar olduğunu söyledi.

Canik Belediyesi tarafından düzenlenen Samsunspor tarihine geçmiş efsane futbolcular Hasan Doğan Spor ve Eğitim Merkezinde bir araya geldiler.

Tanju Çolak, Ercan Koloğlu, Celil Sağır, Hakkı Tomaç, Emin Kar ve Hasan Şengül gibi Samsunspor’da top oynamış ve yöneticilik yapmış 48 efsane futbolcu bugün Samsunspor için bir araya geldi. Hasan Doğan Spor ve Eğitim Merkezi'n’de düzenlenen yemekte konuşan Siirtspor Kulübü Başkanı ve eski Samsunsporlu futbolcu Tanju Çolak, Samsunspor’un küme düşmesini değerlendirdi. Samsunspor’un küme düşmesine çok üzüldüğünü ve kahrolduğunu ifade eden Çolak, “Ben bunu yerel bir gazetenin köşesinde çok yazdım. Bıyığımız yok ki, lafımız dinlensin. Biz Samsun’un küme düşmesine bizden daha çok üzülen, düşünen ve kahrolanın olacağını düşünmüyorum. Bizi dinlemediler. Çok bilenleri ve çok para harcayanları getirdiler. Bu şehir süper lig de olması lazım. Bu şehir süper ligi hak ediyor. Ama biz bir Orduspor ve Mersin İdman Yurduspor kadar olamadık. Hoca konusunda ve transferler konusunda çok hata yapıldı. Doğru yabancı ve Türk futbolcular alınmadı.

Samsunspor’un devre arasında Adnan Sezgin’i almasına bir anlam veremedim. Galatasaray’ı bu duruma getirmiş, bu kadar para harcatmış bir adamı niye getiriyorsunuz. Samsunspor’un Sivasspor’la oynadığı son maçı izlerken, ‘Allah’ım inşallah kazanırız’ diyorum ama bakıyorum bir tane sarı kart gören oyuncumuz yok. Bu mudur mücadele, bu mudur istek, bu mudur inanç. Samsunspor’a yapılan transferleri görünce gülüyorum. Ben bu takıma yapılan transferlerin yüzde 70’ini almam ve bu kadar da para verdirmem. Samsunspor için Siirtspor’u da bırakırım” dedi.

A Milli Takım teknik direktörlüğü için Abdullah Avcı'nın doğru bir seçim olduğunu söyleyen Çolak, “Abdullah Avcı’yı buraya getirdiler ve iyi de yaptılar. Türk sporcusunun, Türk antrenörünün teknik direktör olması beni çok mutlu ediyor. Dün akşam ki malubiyeti de pek önemsemiyorum. Hazırlık maçıdır. Artık futbolcular yoruldular. Çok uzun bir sezon geçirdiler” diye konuştu.

Spor Toto Süper Lig’de play off sistemini de doğru bulmadığını ifade eden Tunju Çolak, “Bu sistemi ben doğru bulmuyorum. Erken konuşuyorum ama bu sistemin seneye var olacağını da düşünmüyorum. Play Off sistemine tüm takımlar karşı, seneye de olacağını düşünmüyorum” şeklinde konuştu.

Efsanelerin buluştuğu yemeğe, CHP Samsun Milletvekili İhsan Kalkavan, Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Samsunspor'un eski kulüp başkanları ve eski yöneticiler de katıldı.

Kaynak: İHA