'Bir Ordu kadar olamadık'

Samsun'un Canik ilçesinde, Samsunspor tarihine geçmiş ''48 Efsane Futbolcu'' etkinliği düzenlendi.

Canik Belediyesi tarafından, Hasan Doğan Spor Salonu'nda düzenlenen etkinliğe, Samsunsporlu eski futbolcu ve Spor Toto 3. Lig ekiplerinden Siirtspor Kulübü'nün Başkanı Tanju Çolak, memleketi Samsun'da böylesi bir organizasyona katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Etkinlikte konuşan Tanju Çolak, Samsunspor'un Spor Toto Süper Lig'den düşmesini değerlendirerek, ''Samsunspor'un küme düşmesine bizden daha çok üzülen olacağını düşünmüyorum. Çünkü ben Samsunluyum. Gittiğim her yerde Samsunlu olmamla öne çıkıyorum ve gurur duyuyorum. Bizi dinlemediler. Çok bilenleri ve çok para harcayanları getirdiler. Fakat kaybeden ne oldu dersek, hem Spor Toto Süper Lig kaybedildi, hem para kaybedildi, hem de prestij kaybı yaşandı. Biz bir Orduspor kadar olamadık. Samsunspor yönetiminin bunu düşünmesi lazım. Samsunspor lige ilk çıktığı anda her yerde hata yaptı. Samsunspor gibi bir takımın Spor Toto Süper Lig'den düşmesine gerçekten çok üzülüyorum. Böyle bir şehrin ve takımın Spor Toto Süper Lig'i fazlasıyla hak ettiğini düşünüyorum'' dedi.

Abdullah Avcı'nın A Milli Takım'ın başına getirilmesinin çok iyi olduğunu belirten Çolak, ''Türk sporcusunun ve Türk antrenörün teknik direktör olması beni çok mutlu ediyor. Dün akşamki mağlubiyeti de önemsemiyorum. Çünkü hazırlık maçıydı. Ayrıca artık futbolcular yoruldu. Futbolcular çok uzun bir sezon geçirdi'' diye konuştu.

Spor Toto Süper Lig'de play off sistemini doğru bulmadığını söyleyen Çolak, ''Bu sistemin seneye olacağını düşünmüyorum. Play off sistemine tüm takımlar karşı'' diye konuştu.

Programa gösterilen ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getiren Canik Belediye Başkanı Osman Genç ise, Samsunspor'un geçmişini geleceğe taşımak için böyle bir etkinlik düzenlediklerini ifade etti.