Adanaspor: 2 - Kasımpaşa: 3

Spor Toto Süper Lig'e çıkan son takım Kasımpaşa oldu.

Bank Asya 1. Lig play-off final maçında Ankara'da Adanaspor'u 3 - 2 yenen Kasımpaşa, Süper Lig'e çıkan taraf oldu.Bank Asya 1. Lig’den Spor Toto Süper Lig’e yükselen son ekip, play-off final maçında uzatma devreleri sonunda Adanaspor’u 3-2 mağlup eden Kasımpaşa oldu.

Kasımpaşa böylelikle 1 sezonluk aranın ardından yeniden Süper Lig’e yükseldi.Ankara 19 Mayıs Stadyumu’nda oynanan final maçının 22. dakikasında Barbaros’un oyundan atılmasıyla 10 kişi kalan Adanaspor, 37. dakikada Gökhan Güleç’in de golüne engel olamayınca devreye 1-0 geride girdi. Kasımpaşa da ilk yarı boyunca oyunu kontrol ederken, rakibinin 10 kişi kalmasından sonra iyice rahatladı.İkinci yarıda ise Adanaspor golü ilk bulan taraftı. 67’de Rahman’ın güzel golüyle skora dengeyi getiren turuncu-beyazlılar, bu golün sevincini ancak 4 dakika yaşayabildiler. Kasımpaşa atağında ceza sahası içinde oluşan karambolde topa son vuran isim Adem Büyük’tü ve İstanbul ekibi 2-1 öne geçti.

Herkes maç bu skorla bitecek derken 90+4. dakikanın da son saniyelerinde Etame’nin golü Adanaspor’u maça yeniden ortak etti ve karşılaşma uzatma devrelerine taşındı…İlk uzatma devresinde Hüseyin’in kırmızı kart görmesiyle Kasımpaşa da sahada 10 kişi kaldı ancak 117. dakikada Azar’ın attığı güzel gol, lacivert-beyazlı ekibi 2012-2013 sezonu için Spor Toto Süper Lig’e taşıdı.