Abdullah Avcı: Oyun Bizi Son Derece Memnun Etmiştir

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Abdullah Avcı, son dakikada taraftarların sahaya girmesiyle tatil edilen Finlandiya maçında ortaya konan oyunun kendilerini son derece mutlu ettiğini söyledi.

Karşılaşmanın ardından basın mensuplarına açıklama yapan teknik direktör Abdullah Avcı, karşılaşmanın son dakikasına 3 – 2 mağlup girilen; ancak taraftarların sahaya girmesiyle karşılaşmanın hakemi tarafından tatil edilen mücadeleyi değerlendirdi.Abdullah Avcı: Gürcistan ve Finlandiya maçlarında toplam 30 oyuncunun oynadığını kaydederek, “İki maçın ritmine baktığımızda, bugün oyunun ilk yarısında rakibe pozisyon vermeme anlamında, doğru oynama adına, her şeyi yapan ve beraberliği yakalayan milli takım vardı. İkinci yarı da 25 dakika tamamen oyunun hakimi bir milli takım. İyi şeylerin üretildiği ve 2 – 1 yakalandığı bir oyun.” şeklinde konuştu.

İyi oyunların oynandığı maçları her zaman kaybedilmeyeceğini dile getiren Avcı, “Ben bugün özellikle oyunun ikinci bölümünden tatmin oldum. Kaybedince tabii ki üzülüyorsun. Yapacak bir şey yok.” ifadelerini kullandı.Gürcistan ve Finlandiya maçlarından çıkarılan dersin ne olduğu sorulan Avcı, “İlk maçta rakibin yaptığı baskıya cevap veremedik. Bu olumsuzdu; ancak ilk maç da rakibe fazla pozisyon verdik. Bugün baktığımda rakibe bu pozisyonları vermedik. Yediğimiz kritik ve kötü goller oyun içinde zaman zaman kopmamızı sağladı. Oyun bizi son derece memnun etmiştir. Böyle oyunları her zaman kaybetmezsin.” diye konuştu.

İki gün sonra Bulgaristan’la oynayacaklarını hatırlatan Avcı, “3 maçtan çıkacak önemli oyunlar ve oyuncu profilleri açısından Hollanda maçının provası olacak.” şeklinde konuştu.

Avcı, son olarak maç sonu yaşanan olaylara da değinerek, “Söylenecek bir şey yok. FİFA onunla ilgili karar verecek. Yaşanmaması ve olmaması gerekiyor. Onların da duygularına hakim olması gerekiyor.” ifadelerini kullandı.RÜŞTÜ: HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUMMilli takı formasıyla jubilesini yapan Rüştü ise güzel bir son olduğunu dile getirerek, herkese teşekkür ettiğini söyledi.

Rüştü, şöyle konuştu: “Güzel bir son oldu. Güzel bir ortamdaydık. Bana böyle bir ortam yaşattılar başta hocamız olmak üzere herkese teşekkür ediyorum. Çok güzel zamanlar yaşadık burada 4 – 5 günlük kısa sürede bazı şeyler iyicene pekişti. Kalbim arkadaşlarımla. Yeni bir oluşum içindeler. Ve inanıyoruz ki 2014’de gidecek bir takım olaşacak. Böyle hazırlık maçlarında mağlubiyetler olacak; ama biz oyundan memnunuz. Sonucu alamadık sadece; bundan sonra arkadaşlarıma başarılar diliyorum.”Bu arada hakem tarafından tatil edilen maçla ilgili FİFA tarafından verileceği bildirildi.

Türkiye Futbol Federasyonu yetkilisi, "Hakemle yaptığımız son görüşmede polisin güvenlik gerekçesiyle maçı devam ettiremediğini söyledi.

Hakem de maçı tatil ettiğini iletti. Son kararı FİFA verecek." diye konuştu.