Türkiye Off-road Heycanı Bursa'da Başladı

Türkiye Off-Road şampiyonası 2. Yarışı, Bursa Alternatif Sporlar Kulübü'nün (BASK) organizasyonuyla Bursa'da start aldı.

Yarışmacıları tatmin edecek etaplar hazırladıklarını belirten Bursa Alternatif Sporlar Kulübü Başkan Yardımcısı Burak Emre Bayraktar, hazırlamış olan etapların izleyenlere de büyük keyif vereceğini söyledi.

Türkiye Off-Road şampiyonası Bursa etabının startı MİSİA 15300 projesi önünden verildi.

Akşam saatlerinde verilen seremoni startı yarış severlerden yoğun ilgi gördü. 13 Yarışmacının kıyasıya yarışacağı yarışmanın startında spor severler ve vatandaşlar start anını büyük heyecan ile izledi. 4x4 Araçların yaptıkları ani startları ile çevredeki izleyenlerin yürekleri ağzına geldi. Arazi araçlarının ise kirlenmemeleri ilgi çekti

Budan önce Ankara'da olan yarışmanın 2'inci etabı Bursa'da olmasının kendileri için heyecan verici olduğunu belirten Bursa Alternatif Sporlar Kulübü Başkan Yardımcısı Burak Emre Bayraktar, yarışmacıları tatmin edecek ve izleyicileri de dolumsuz keyif zevki sunacak etaplar hazırladıklarını söyledi.

Bayraktar, "Bursa'daki yarışlar için 3 aydır çalışıyoruz. Bu araçlar her zaman görülebilecek araçlar değil. Etapları çok kırıcı yapmamaya çalıştık. Bursa'daki yarışmalar özel etaplardan oluştuğu için izlemeye gelenler iki noktadan bütün alanı görebilecekler. Dağ veya tırmanma yarışı gibi sadece 3 virajı görmekle yetinmeyeceklerdir. Yaklaşık 5 bin seyirci bekliyoruz" diye konuştu.

Ankara'ya göre daha bol seyircisi beklediklerini dile getiren yarışçı Ali Gökhan Yazıcı ise "İnşallah yamur yağmaz. Düz zeminde yamur izleyenler için keyfili ama yarışmacılar için çok sıkıntılı olabiliyor" dedi.

Yarışlar, yarın 2 adet etabın, off-road yarışçıları tarafından geçilmesi ve ödül töreninin yapılmasıyla son bulacak. Renkli görüntülere sahne olası beklenen yarışlar, BUTTİM ile yakın çevre yolu arasındaki arazide yapılacak .

Kaynak: İHA