Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Açıklamalarda Bulundu

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Şefik Kara, il merkezi ve ilçelerinde 7'den 70'e herkesin spor yapması için tesisleşme çalışmalarına önem verdiklerini bildirdi.

Kara, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Vali Mustafa Taşkesen'in her ilçede bir spor tesisi yapılması talimatıyla başlattıkları çalışmalar sonucunda, 3 ilçede spor salonu yapımının sürdüğünü belirtti.

7'den 70'e herkesin haftanın 7 günü spor yapması için çalışmalarına devam ettiklerini ifade eden Kara, ''İlimizde her yaş grubuna spor yapabilmesi için tesislerimizden diledikleri gibi faydalanma imkanı sunuyoruz. Gün geçtikçe tesislerimize olan ilgi artıyor. Lisanslı sporcu sayımız 7 bine yaklaştı. İl merkezi ve ilçelerinde tesislere olan ihtiyaç artıyor. Bu ihtiyacı gidermek amacıyla Pülümür, Hozat ve Mazgirt ilçelerimize 200-250 kişilik spor salonları yapım çalışmalarına başladık. İl merkezinde Atatürk Stadı yanına 2 basketbol, 2 tenis kortu ve 1 badminton sahası yapım çalışmalarımız devam ediyor. Bütün bu çalışmalar tamamlandığında, ilçelerimizde vatandaşlarımız artık her mevsim kapalı mekanda spor yapabilecek. İl merkezinde ise gençlerimizin farklı spor branşlarıyla uğraşma imkanına kavuşacaklar'' diye konuştu.

Kara, Ovacık ilçesinde kayak tesisi yapımı için çalışmaların aralıksız sürdürüldüğünü kaydetti.

Kaynak: AA