Zıco, Türkiye'yi Unutamıyor

Irak Milli Takımı ile birlikte kamp çalışmaları için İstanbul'da olan Fenerbahçe'nin eski teknik direktörü Arthur Zico, Türkiye'yi özlediğini belirtirken, Irak Futbol Federasyonu ile sözleşmesi bulunduğu için gelen teklifleri değerlendirecek durumda olmadığını söyledi.

2014 Dünya Kupası Asya Elemeleri grup maçlarına Antalya kampının ardından İstanbul'da devam eden Irak Milli Takımı'nda teknik direktör Zico, uzun bir aradan sonra yeniden İstanbul'a geldiği için mutlu olduğunu belirtti.

Adı Beşiktaş ile anılan 'Beyaz Pele' lakaplı Brezilyalı çalıştırıcı, İHA'ya yaptığı açıklamada Irak Milli Takımı'nda sözleşmesinin devam ettiğini ve takımında yapacağı daha çok iş olduğunu belirterek, “Şu anda Irak Milli Takımı'ndayım. Tek düşüncem Irak Milli Takımı'nın başarısı. Eleme maçlarına en iyi şekilde hazırlanmak istiyoruz. Bu yüzden başka takımlardan gelecek teklifleri düşünecek durumda değilim” diye konuştu.

Tecrübeli teknik adam ileride yeniden Türkiye'de bir takımı çalıştırıp çalıştırmayacağı şeklindeki bir soruya ise, “İleride hayat bize ne gösterir bilemeyiz. Bunu sadece Allah bilir. Belki de ileride yeniden Türkiye'de çalışabilirim, kısmet” cevabını verdi.

Fenerbahçe'nin geçen sezon yaşadığı sıkıntılara da çok üzüldüğünü dile getiren Zico, “Çok zor dönemlerden geçtiler büyük sıkıntılar çektiler. Umarım, bu sıkıntılardan en kısa zamanda kurtulurlar” derken cezaevinde tutuklu bulunan Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ile ilgili olarak ise, “Aziz Yıldırım ile çok iyi günlerimiz oldu. Şimdi karşılaştığı olaylardan dolayı üzgünüm. İstanbul'da bulunduğum süre içinde imkan olursa kendisini ziyaret etmekten mutluluk duyarım. Başkanla görüşmek isterim” ifadelerini kullandı.

Türk insanı ve özellikle Fenerbahçe taraftarının kendisine olan sevgisini bildiğini anlatan tecrübeli teknik adam, “Ben de onları çok seviyorum ve özledim. Hepsine sevgilerimi selamlarımı gönderiyorum” dedi.

Vatandaşı Alex de Souza'dan da övgüyle bahseden Zico, sarı-lacivertli yıldızın mükemmel bir futbolcu olduğunu, Fenerbahçe'den ayrıldıktan sonra Alex ile fazla görüşmediklerini söyledi.

Irak'a yakın olması ve iyi çalışma şartları nedeniyle hazırlık kampı için Türkiye'yi tercih ettiklerini belirten Zico, güzel bir ortamda iyi bir hazırlık süreci geçirdiklerini sözlerine ekledi.

Bu arada antrenman sırasında hafif bir sakatlık geçiren Zico'ya antrenman sonrasında buz tedavisi uygulandı. Brezilyalı teknik adam hayranlarıyla hatıra fotoğrafı çektirdi .

Kaynak: İHA