Kahramanmaraşspor'un Kupasını Bakan Yılmaz Verdi

Spor Toto 3. Lig Play-Off final maçında Belediye Bingölspor'u penaltı atışları sonucunda mağlup eden Kahramanmaraşspor, adını Spor Toto 2. Lig'e yazdırdı.

Daha önce 1988-1989 sezonunda Süper Lig'de mücadele eden Kahramanmaraşspor, bu sezon Spor Toto 3. Lig 2. Grubu 61 puanla 5. sırada tamamladı. Manisa’daki Play-Off ilk maçında Keçiörengücü'nü uzatma bölümünde 2-0 mağlup eden Kahramamnmaraşspor, finalde de Belediye Bingölspor'u da saf dışı bıraktı ve Spor Toto 2. Lig'e çıktı. Maç sonunda Belediye Bingölspor taraftarları olay çıkardı. Taraftarlar koltukları sökerek protokol tribününe attı. Polis taraftarları güçlükle yatıştırdı. Maçın ardından büyük sevinç yaşayan Kahramanmaraşsporlu futbolcular kupalarını Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ve Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) İcra Kurulu Üyesi Arif Koşar'dan aldı. Kahramamaraşsporlu oyuncular coşkularını kendilerini yalnız bırakmayan taraftarlarla paylaştı. Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, kupa töreninden sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, Belediye Bingölspor adına üzüldüğünü ama Kahramanmaraşspor'un da iyi bir oyun ortaya koyduğunu söyledi.

Müsabakanın güzel ve zevkli geçtiğini dile getiren Yılmaz, “Önemli olan futbolun güzel bir şekilde sahaya yansıması ve tatsız şeylerin yaşanmaması. Kahramanmaraşspor'u tebrik ediyorum. Belediye Bingölspor da önümüzdeki dönemde bu başarıyı yakalayacaktır.” dedi.