Türkiye: 2 - Gürcistan: 0

Milliler, bu karşılaşma ile 89 yıllık tarihindeki 490. maçına çıkacak. Ay-yıldızlı ekip, şimdiye kadar oynadığı 259'u resmi, 230'u özel toplam 489 maçta 175 galibiyet, 116 beraberlik alırken, 198 kez de rakiplerine yenildi.

Bu karşılaşmalarda attığı 630 gole karşılık, kalesinde 732 gol gördü.
A Milli Takım, Gürcistan ile ise 5. maçına çıkacak. Daha önce 2'si resmi, 2'si de özel olmak üzere Gürcistan ile 4 kez karşı karşıya gelen milliler, bu karşılaşmalarda 2 galibiyet, 1 beraberlik, 1'de yenilgi aldı. Attığı 9 gole karşılık, kalesinde 4 gol gördü.A Milli Takım’da teknik direktör Abdullah Avcı, Gürcistan karşısında 20 kişilik maç kadrosuna, Volkan Demirel, Rüştü Reçber, Sinan Bolat, Bekir İrtegün, Serdar Aziz, Emre Belözoğlu, Caner Erkin, Selçuk İnan, Engin Baytar, Soner Aydoğdu, Tunay Torun’u dahil etmezken, Arda, Selçuk İnan, Burak Yılmaz gibi isimleri de yedek soyundurdu. Abdullah Avcı, Almanya’nın ikinci liginden Greuther Fürth takımında forma giyen gurbetçi futbolcu Sercan Sararer’e ilk 11’de forma şansı verdi.

TRİBÜNLER BOŞ KALDI

Karşılaşmaya her iki ülke taraftarları da ilgi göstermedi. Az sayıda Türk ve Gürcü taraftarlar, ellerindeki bayraklarıyla ülke takımlarına destek oldular.

MAÇTAN DAKİKALAR

12. dakikada Hamit, Türkiye’yi 1 – 0 öne geçirdi. Bu dakikada sol çaprazda Sercan’ın şık ortasında penaltı noktasında topla buluşan kaptan Hamit, kafa vuruşuyla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 1 – 0.
15. dakikada Gürcistan’da Dvalishvili’nin ortasında arka direkte topla buluşan Kankava’nın vuruşunda kaleci Cenk, topu kornere çeldi.
16. dakikada sağ kanattan atak geliştiren Türkiye’den Hamit, ortasını yaptı, topla buluşan Nuri’nin bekletmeden vuruşunda top, yan direği sıyırarak auta çıktı.
27. dakikada Gürcistan ceza alanı önünde rakiplerinden sıyrılan Gökhan Töre’nin yerden sert şutunda, top kaleci Loria’da kaldı.
40. dakikada Nuri, Türkiye’yi skoru 2 – 0 yapan golü attı. Bu dakikada ceza alanına gelen topu Mustafa, kafayla Nuri’nin önüne indirdi. Nuri de topu kontrol ederek vuruşunu yaptı, meşin yuvarlak kalecinin solundan ağlarla buluştu: 2 – 0.
44. dakikada Nuri ile verkaça giren Sercan’ın ceza alanına girer girmez yaptığı vuruşta, kaleci Loria topu uzaklaştırdı.
Kalan dakikalarda başka gol olmayınca ilk yarı, Türkiye’nin 2 – 0 üstünlüğü ile sona erdi .