Sinop'ta Spor Çalıştayı Düzenlendi

Sinop İl Genel Meclisi tarafından, amatör spor kulüpleri, yerel idareciler, sivil toplum kuruluşları ve tüm spor camiasının katıldığı spor çalıştayı düzenlendi.

İlki düzenlenen Spor Çalıştayı'nda Sinop genelindeki sportif sorun ve çözüm önerileri masaya yatırıldı. İl Genel Meclisi Salonu'nda düzenlenende çalıştayda konuşan Sinop İl Genel Meclisi Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı Murat Akça, spor kulüplerinin yaşadığı sorunların, spor kulüplerine ve Türk sporuna zarar vermeden çözüme kavuşturulmasının büyük önem arz ettiğini söyledi.

Türkiye'nin genç bir nüfusa sahip olduğunu ve bunun da değerlendirilmesi gerektiğini belirten Akça, “Genç bir nüfusa sahip olan ülkemizde gençlerimizin daha sağlıklı yetişmesi için büyük özverilerde bulunan spor kulüplerimizin yaşadıkları sorunların çözümlerine olumlu katkı sağlamak, bu sorunları tespit ederek çözüm önerileri belirlenmesi gerekmektedir." dedi.

Programda konuşan Vali Dr. Ahmet Cengiz'de öncelikle il genel meclisinin bir sosyal sorumluluk örneği göstererek, bu sosyal probleme, sosyal konuya eğilmesini önemli bulduğunu söyledi.

Vali Cengiz, konuşmasını şöyle sürdürdü:“Sinop genel itibariyle gerçekten eğitimi kültürü yüksek bir il. Sinop'ta yapılan çalışmaların çok kısa sürede meyvesini vermesi mümkün. Dolayısıyla bizim Sinop'u bir yerden bir yere taşımamızın bize getireceği maliyet çok yüksek değil. Her alanda biz Sinop'u ayağa kaldırabiliriz. Bir noktadan bir noktaya her branşta taşıyabiliriz. Sinop'u hep birlikte birlik ve beraberlik içerisinde, uyum içerisinde bir yerlere getirmenin hayalini, rüyasını, birer vatansever olarak, birer ülke sevdalısı olarak ve önder, öncü kişi olarak, maddi imkânlar ne olursa olsun, kişisel çıkarlarımızın önüne koyup kurmalıyız. Sinop'ta problemlerimiz yok mu? Her yerde olduğu gibi maddi problemleri yüzde yüz çözmek mümkün değil. Hayat devam ettiği sürece ihtiyaçlarda devam edecektir Bu çalıştay da akademik ve bilimsel çalışmalara bir örnek diye düşünüyorum.”Çalıştayın sırasıyla en çok lisanslı sporcu sayısına sahip olan Sinop Gençlik Spor Kulübü Başkanı Yakup Üçüncüoğlu, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı Ayhan Özhan, İl Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Orhan Alpay, İl Genel Meclisi CHP Grup Başkan Vekili Abdullah Batur, AK Parti Grup Başkan Vekili Güryay Güzel, İl Genel Meclisi Başkanı Uğur Giresun, belediye başkanları adına Ayancık Belediye Başkanı Ayhan Ergün birer konuşma yaptı.