Fener'e 100 Milyon TL Daha

Fenerbahçe, gelir temin etmek için ikinci kez tahvil satışı yapmayı planlıyor

1 Mart 'ta 100 milyon TL 'lik satış gerçekleştiren Sarı-Lacivertliler, kongreden “%15 halka arz” yetkisi almasına karşın yine tahvil ihracı yoluyla kulübe finans desteği sağlayacak. Koç ve Şahenk de 20 milyon euro 'luk kaynak aktaracak.

FUTBOLDA 3 Temmuz 'da patlak veren şike soruşturması yüzünden Şampiyonlar Ligi 'ne alınmayan ve büyük maddi kayba uğrayan Fenerbahçe, yaralarını kendi kaynaklarıyla sarmaya devam ediyor. Ekonomik zorluk yaşamamak için 1 Mart 2012 'de Sportif AŞ yoluyla 2 yıl vadeli 100 milyon TL nominal tutarlı, değişken faizli tahvil satan Sarı-Lacivertliler 'in, yine aynı yolla kasasına 100 milyon TL daha koymak için düğmeye bastığı ortaya çıktı.

Tahvil satışı için arz toplanacak

Sarı-Lacivertliler 'in 19-20 Mayıs tarihlerinde seçilen yeni yönetiminin, görev dağılımı yaptıktan sonra, kongreden yüzde 15 oranında halka arz yetkisi almasına karşın, önümüzdeki günlerde 100 milyon liralık daha tahvil ihracı yapacağı belirtildi. Bunun için kısa sürede arz toplanacak ve gerçekleştirilecek satışla elde edilecek para acil ödemeler ve transfer için kullanılacak. Fenerbahçe 'nin ilk tahvil satışı camiada büyük ilgi görmüş, talepler karşılanamamıştı.

Devler Ligi için 2 yıldız alınacak

Fener, tahvil ihracının yanı sıra daha önce Nihat Özdemir, Ali Koç ve Ferit Şahenk 'in katkılarıyla devre arasında Sow 'u renklerine bağlamıştı. Yönetim bu formülü yeni sezonda da işletmeyi hedefliyor. Yeni dönemde yönetimde yer almayan Koç ve Şahenk 'le bu konuda görüşme yapan Sarı-Lacivertliler 'in 20 milyon euro 'luk katkı sözü aldıkları bildirildi. Kanarya, UEFA 'nın Devler Ligi vizesini açıkladığında bu parayla kadrosuna dünya çapında iki yıldız katacak